DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

20 juli , 2005

GENTSE FEESTEN – Clouseau-bandjes voor 70 Euro

Filed under: Uncategorized — donviona @ 8:25 am

Clouseau-bandjes voor 70 euro.Donderdag extra controle op zwartverkoop .
SINT-BAAFSPLEIN – De hype rond de felbegeerde Clouseau-bandjes blijft voortduren. Gisteren bood een zwartverkoper twee exemplaren aan op de Internetveiling Ebay. Kostprijs: 40 euro. Maandag gingen er al van de hand voor 70 euro. ,,Wij betreuren deze gang van zaken”, zegt Sint-Baafs- organisator Ivan Saerens. ,,Maar we zijn wel tevreden dat het aantal zwarte exemplaren zo beperkt is”. Donderdag is er extra controle. Meer fans, dan er toegangskaartjes zijn. Dan mag je zwartverkoop verwachten. Niet alleen voor U2 geldt die regel, ook voor het Clouseau-concert donderdag op Sint-Baafs. Zaterdagmiddag, toen de gratis bandjes pas waren uitgedeeld, deed al het gerucht de ronde dat gewiekste ticketjagers hun bandjes voor 10 of 20 euro verkochten. Op de Internetveiling Ebay werd duidelijk dat er effectief een zwarte Clouseau-markt is. Te koop: twee Clouseau-bandjes voor optreden in Gent. Startprijs aanbod 40 euro. Af te halen bij verkoper in Brasschaat, wordt niet verzonden. Dat vonden we gisteren op de populaire verkoopsite; 93 geïnteresseerden klikten de advertentie aan. Een paar uur later was de verkoop afgesloten. Maandag ging een andere verkoper nog een stapje verder. Hij of zij vroeg 70 euro voor twee polsbandjes.
Beperkt Onder De Draak, de organiserende vzw op Sint-Baafs, had er nochtans alles aan gedaan om dergelijke praktijken te voorkomen. Is organisator Ivan Saerens ontgoocheld of kwaad? ,,Natuurlijk betreuren wij deze zwartverkoop”, zegt Saerens. ,,Maar het is wel positief dat het binnen de perken blijft. Zelfs de politie zegt dat het aantal zwarte bandjes echt wel te verwaarlozen is.” ,,Wie twee bandjes kon bemachtigen, kreeg een papiertje met een aantal afspraken”, gaat Saerens verder. ,,Daarop stond zwart op wit dat zwartverkoop fraude is en gerechtelijk vervolgd wordt. Bovendien was het onmogelijk om meer dan twee bandjes te pakken te krijgen. Geef toe, veel meer dan dat kunnen wij toch niet doen?” De kans bestaat dat er op de dag van het optreden zwartverkopers zullen opduiken. ,,Dat is inderdaad mogelijk. Maar laat één ding duidelijk zijn: we voorzien in extra controle. De zwartverkopers zullen dus niet zomaar kunnen rondlopen”, besluit Saerens. Alle bandjes voor het optreden zijn weg. Ook bij de horecazaken op Sint-Baafs blijft nauwelijks nog een exemplaar over. (Nicholas Lataire)

Reactie : Hoe je het ook uitlegt, het gaat fout, ten eerste waren alle bandjes weg voor de eigelijke verdeling begon , sommige horeca en andere zaken zijn in het bezit van X aantal bandjes ( dit blijkt uit onderzoek) en hoeveel bandjes waren reeds gereserveerd voor gemeenteraadsleden en andere vriendjes.. ?? en dan nog ( noem mij nu geen racist) hoeveel bandjes zijn weg naar niet Gentenaars.. nee, dit is niet de slogan ” eigen volk eerst” maar gewoon een conclusie dat wie betaalt in het gebeuren voorrang heeft, het is en blijft een ” Gents Feest ” en niet een internationaal gebeuren.. en ja ik heb bandjes en ja ze zijn zwart,..dus…allles kan.. en niet via Ebay.. en controle ; hoho , dat kennen we…en Gent bestaan maar 2 controles die behoorlijk werken ” foutparkeerders en Zone 30 rijders een ” bandje of PV-tje” geven.
Nee als verkiezingsstunt is het zeker een flop…en dan spreken we nog niet over het vuurwerk op de watersportbaan…dat word dus enorme verkeers-chaos… de Dampoort ok ( dit is op loopafstand…) en je kan terug naar de kern van de feesten, maar de Watersportbaan , nee nadien heb je nog enkel zin in een nachtje slaap..en zeker niet terug in een file te staan.
Voor mij hoeft het niet meer op deze wijze…geef ons gewoon wat hotdog kramen en wat groepen alla ” biezebaaze ” en niet van die stuff dat thuis hoort op internationaal vlak.. maak er geen Woodstock van , dit is nergens voor nodig…wij Gentenaars houden het graag simpel en zeker niet cultureel of opvoedkundig. Het enige dat goed is ( ja het mag ook eens gezegd ) is de opkuis door de mensen van IVAGO… Hopelijk volgend jaar een volksfeest.

Don Viona.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: