DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

30 juli , 2006

F1 GP DUITSLAND – 30 – 07 – 2006

Filed under: Uncategorized — donviona @ 5:11 pm

– Michael Schumacher wint voor eigen publiek.
De Duitser Michael Schumacher (Ferrari) heeft zondag op het circuit van Hockenheim de GP van Duitsland gewonnen, de 12de manche van het WK Formule 1. Het is voor Schumacher zijn derde opeenvolgende zege, zijn vijfde van het seizoen en de 89ste in zijn carrière. Tweede werd zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa, derde de Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), die vanop de pole was vertrokken.
Wereldkampioen Fernando Alonso (Renault) werd vijfde, na de Brit Jenson Button (Honda). De Spanjaard heeft in de WK-stand nog slechts elf punten voorsprong op Schumacher. De Italiaan Giancarlo Fisichella (Renault) werd zesde, zijn landgenoot Jarno Trulli (Toyota) zevende. De Oostenrijker Christian Klien (Red Bull) eindigde als achtste ook nog in de punten. Ferrari deed een mooie zaak in het kampioenschap voor de constructeurs. Renault leidt nog steeds, maar heeft nog slechts tien punten voorsprong op Ferrari. Raikkonen vertrok vanop de pole en behield de leiding tot aan de eerste van drie pitstops, in de tiende ronde. Vanaf dan nam Schumacher de leiding en stond die niet meer af. Alonso lukte een mooie start, waarin hij de Honda’s van Rubens Barrichello en Jenson Button voorbijging, maar daarna kon hij nooit het ritme van de Ferrari’s volgen. De Spanjaard bleef echter aanvallen. Dat had hem duur kunnen te staan komen toen hij op een bepaald moment volledig van de baan ging, maar toch de controle over zijn Renault kon behouden. Na zijn derde pitstop kon Raikkonen zich ontdoen van de Williams-Cosworth van Mark Webber en de Honda van Button, en stelde hij zijn derde plaats veilig. Op enkele ronden van het einde moest Webber opgeven, waardoor Alonso er onverhoopt nog een puntje meer bijkreeg. De Midland-Toyotabolides van Tiago Monteiro en Christian Albers werden achteraf geschrapt uit de uitslag wegens een verkeerd vastgemaakte achtervleugel. Albers en Monteiro werden respectievelijk voorlaatste (13de) en laatste (14de). (bron:belga)

Uitslag Grote Prijs van Duitland:
1. Michael Schumacher (Dui/Ferrari) de 306,458 km in 1u27:51.693 (gem.: 209,278 km/u)
2. Felipe Massa (Bra/Ferrari) op 0.720
3. Kimi Raikkonen (Fin/McLaren-Mercedes) 13.206
4. Jenson Button (GBr/Honda) 18.898
5. Fernando Alonso (Spa/Renault) 23.707
6. Giancarlo Fisichella (Ita/Renault) 24.814
7. Jarno Trulli (Ita/Toyota) 26.544
8. Christian Klien (Oos/Red Bull-Ferrari) 48.131
9. Ralf Schumacher (Dui/Toyota) 1:00.351
10. Vitantonio Liuzzi (Ita/Toro Rosso) 1 ronde
11. David Coulthard (GBr/Red Bull-Ferrari) 1 ronde
12. Scott Speed (VSt/Toro Rosso) 1 ronde

Reactie: Schumacher wint, goed maar terug was er gisteren heibel tussen hem en Alonso, tijdens de kwalificatie zou Schumacher tot 2 keer toe Alonso gehinderd hebben tijdens zijn kwalificatie ritten….wat Alonso pas de 7 start positie opleverde…word vervolgd….

Don Viona

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.