DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

1 mei , 2007

1 MEI – Dag van de Rode Beloften.

Filed under: 1 mei optocht,di rupo,Freya,SP.a — donviona @ 2:43 pm

Gent – Freya Vandenbossche zegt :
Alle schoolverlaters moeten onmiddellijk een job aangeboden krijgen met een contract van twee jaar.
De volgende regering moet daarvoor in overleg met de sociale partners een pact over afsluiten. Dat heeft sp.a-vicepremier Freya Van den Bossche dinsdag in haar 1 mei-toespraak in Gent gezegd.
Het centrum van de Arteveldestad kleurde dinsdag voor een groot deel rood. Door het mooie weer was de traditionele 1 mei-optocht een stuk langer dan anders.
Ook de Vrijdagmarkt liep volledig vol. Het begin van de feestelijkheden werd eventjes verstoord door een 20-tal anarchisten, maar kon een kwartier later dan gepland toch van start gaan. Centraal in de toespraak van Freya Van den Bossche stond de strijd tegen de jongeren-werkloosheid, iets wat partijvoorzitter Johan Vande Lanotte maandagavond in Lommel ook al benadrukte. De vicepremier was iets concreter over de sp.a-plannen en lanceerde het voorstel om alle schoolverlaters meteen een werkcontract van 2 jaar aan te bieden. De sociale partners en de regering moeten daar een akkoord over afsluiten. Als het van de sp.a afhangt, betaalt de overheid de opleidingskosten.

Di Rupo haalt zwaar uit naar Leterme.
Het tv-debat met Yves Leterme liet bij Elio Di Rupo naar eigen zeggen een wrange nasmaak na.
In zijn 1 mei toespraak heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo zwaar uitgehaald naar Yves Leterme, Vlaams minister-president en boegbeeld van CD&V.

Die pleit ervoor om meer bevoegheden over te dragen naar de gewesten, maar volgens Di Rupo zou dat de situatie van vooral Brussel en Wallonië alleen maar verergeren.Di Rupo en Leterme zaten vorige week nog tegenover elkaar in een televisiedebat op de commerciële omroepen VTM en RTL-TVi.
“Het debat met Leterme liet bij mij een wrange nasmaak na”, zei Di Rupo dinsdag in Luik.”We hadden een open ingesteldheid verwacht tegenover alle Belgen. We hadden verwacht dat hij zou laten zien dat hij aan ons land en zijn inwoners, Walen en Brusselaars inbegrepen, gehecht is.
In plaats van een uitgestoken hand kregen we gekruiste armen”, zei de PS-voorzitter. “Ik heb tot mijn spijt een zekere arrogantie gevoeld, gekleurd met een dosis dédain”, zei hij.
Di Rupo gelooft niet dat een staatshervorming goed is voor de Franstaligen en roept alle Franstalige partijen op om zich even hard tegen de Vlaamse eisen te verzetten. Wel wil hij een “constructieve dialoog” tussen de gewesten en het federale niveau. (bron:belga)

Reactie: Het werd dus een 1 Mei viering zoals gewoonlijk, veel beloven en elkaar zwart maken…in de hoop er op 10 Juni terug bij tezijn…voor de rest was het dank zij het goede weer en het vele bier een leuke voormiddag… ( een betaalde vrije dag is altijd leuk)

Wat het “Vlaams Belang” tevertellen had daar doe ik mij zelfs niet de moeite voor om het telezen… u weet wel… zij gaan Vlaanderen redden , voor werk zorgen , de criminaliteit oplossen, alle allochtonen op vakantie zenden..en nog meer van die waanzinnige plannen waar spijtig genoeg nog +/- 1.000.000 mensen in geloofd.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: