DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

2 mei , 2007

GENT – Terug geen zware veroordelingen in drugszaak

Filed under: cocaïne,Drugs,Gent,xtc — donviona @ 10:45 am

GENT – Wat begon als een monsterproces met zware vorderingen van het openbaar ministerie, is met een sisser geëindigd.
Zeven beklaagden die beschuldigd werden van grootschalige drugsdeals werden deels vrijgesproken en kregen voor het overige milde straffen. Vooral Abdelmounaim B. (33) kwam met knikkende knieën voor de rechter. De man riskeerde acht jaar cel omdat hij beschouwd werd als leidend figuur bij de trafiek van cocaïne van België naar Spanje. Het parket leidde dat af uit de verklaringen van Alain C. (34), die in 2001 in Spanje werd betrapt met 17.000 xtc-pillen en 200 gram cocaïne. Hij kreeg daar een celstraf voor van maar negen jaar maar kon ontsnappen.
De rechter oordeelde dat er te veel twijfel was om B. te veroordelen voor de cocaïnehandel.
Hij ging niet in op het pleidooi van de verdediging dat het volledige onderzoek in twijfel trok. Meester Christine Mussche meende dat een onderzoeker in zijn ijver om B. in de cel te krijgen enkele telefoontaps verkeerd had geïntrepreteerd. Voor rechter Bloch stond het echter vast dat er op zijn minst sprake was van handel in hasj en xtc. Hij veroordeelde Abdelmounaim B. tot 18 maanden cel en een boete van 11.000 euro. Alain C. kreeg nog eens zes maanden voorwaardelijk en voor de overige vijf beklaagden, die als betrokkenen werden bestempeld bij de deals, waren er straffen tot een jaar effectief.

Reactie: Waar zijn ze mee bezig?? Niet genoeg bewijzen, twijfel….is de drug-maffia werkelijk zo onaantastbaar geworden zoals er links en rechts gefluisterd word in de wandelgangen .
En als er dan toch twijfel is, dan moet je geen boetes of lichte straffen opleggen maar gewoon de zaak klasseren.. of je straft echt of je doet niks…mijn visie…

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: