DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

2 mei , 2007

VB & Nieuws – Zomerdag met “jongeren”

Filed under: Allochtonen,jongeren,propaganda,racisme,Vlaams Belang — donviona @ 9:12 pm

– Het was niet voor iedereen feest op 1 mei. ( VB versie)

Zeker niet voor de omwonenden van het station in Lot. Daar bevindt zich de bushalte die het dichtst bij het provinciedomein in Huizingen ligt. Er zijn al vaak incidenten geweest met “jongeren” uit Brussel, die op weg waren naar het domein en die van die wandeling gebruik maken om vandalisme te plegen en voorbijgangers te pesten. Op deze zomerse 1 mei waren die “jongeren” nog talrijker en brutaler dan gewoonlijk. Ze sloegen autoruiten in en ze plunderden en passant ook een winkel. Andere auto’s werden met graffiti bespoten. De rellen namen zo’n omvang aan, dat de plaatselijke politie van de gemeente Beersel het niet meer kon bolwerken en de federale politie ter hulp moest roepen. Er werden honderd agenten te voet en te paard ingezet, samen met politiemannen van de hondenbrigade. Enkele “jongeren” werden gearresteerd. Op het domein zelf vielen de “jongeren” in de omgeving van het zwembad vrouwen en meisjes lastig. Sommige “jongeren” dwongen automobilisten ook om hen naar het station van Lot te voeren.Het is de zoveelste keer op rij dat er incidenten met “jongeren” zijn op het traject tussen het einde van de bushalte en het domein. Burgemeester Hugo Casaer wil daarom dat de MIVB bus 50 tijdens de zomermaanden laat doorrijden tot aan het domein zelf. Vorig jaar werd ook al zo’n regeling getroffen. Dit jaar zou zo’n maatregel echter twee maal duurder uitvallen, en dat kan de gemeente Beersel niet betalen. We hebben alle begrip voor de ellende van de getroffen gemeente, maar een verlenging van de busroute lost natuurlijk niets op. Daarmee verschuift men het probleem alleen maar naar het recreatiedomein zelf. Ook de Beerselse korpschef Jozef Koeks ziet dat in: “Dit is een nationaal probleem,” zei hij, “want ook in Diest, Sint-Niklaas en andere gemeenten doet dit fenomeen zich voor. Daarom moet er dringend op hoger niveau werk gemaakt worden van een oplossing.” De rellen en plunderingen in Lot illustreren overigens nog maar eens hoe strak de censuur en de zelfcensuur in de media wel zijn. In de Bronx of de achterbuurten van Rio de Janeiro zouden dit natuurlijk slechts kleine incidentjes zijn, maar naar Vlaamse normen waren die ernstige ongeregeldheden. Toch werd er in de pers slechts met mondjesmaat over bericht. In de media worden deze incidenten gewoon doodgezwegen. (bron:VB)

Reactie:
-Het nieuws uit “Vlaams Belang” standpunt; omdat anderen het doodzwijgen is het excuus… nee, gewoon het woord ” JONGEREN” vervangen door “ALLOCHTONEN ” maakt veel duidelijk… maar ze worden slimmer of misschien ook banger van het woordje RACISME…..
-Is de “leeuw” eindelijk zijn tanden uitgeslagen ??? Ik hoop het ….
-Al sluit dit natuurlijk niet uit wat daar gebeurd kan ook niet langer…daar moet iets aangedaan worden, maar gebruik het niet als propaganda… doe er gewoon iets aan.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: