DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

5 mei , 2007

GENT – Politie zamelt al duizend wapens in

Filed under: desmet,pistool,Wapens,zelfverdediging — donviona @ 8:30 pm

GENT – Ere-politiecommissaris Robert Van de Voorde kwam met een pistool naar het stadhuis en vertrok met een teddybeertje.
Hij was de duizendste Gentenaar die een wapen inleverde. ‘Ik heb het wapen niet meer nodig’, vertelt Robert Van de Voorde. ‘Burgers mogen hun wapen alleen gebruiken in geval van wettige zelfverdediging. En hoe dikwijls komt dat voor?’
Van de Voorde kwam na zijn doctoraat in de rechten bij de politie. Daar was hij hoofd van de Personeelsdienst. Bij zijn pensioen in 1988 moest hij zijn dienstwapen inleveren en schafte hij legaal een klassiek FN-pistool aan. Dat zal nu in de ovens van Sidmar worden gesmolten.
‘Het is een prachtig symbool dat nu net mijn vroegere baas nummer duizend is’, zegt hoofdcommissaris Steven De Smet.
Wapenbezitters kunnen nog tot 30 juni hun wapen inleveren. De amnestieperiode maakt deel uit van de nieuwe wapenwet.
‘Wapens zorgen voor veel ongelukken’, zegt De Smet. ‘Ik weet wel dat er geen gangsters hun wapen zullen inleveren. Maar er zijn veel mensen die erfstukken bezitten. Die zijn vaak opgelucht dat ze er vanaf zijn. Ze wilden het al lang kwijt, maar durfden niet uit angst voor straf.
‘Robert Van de Voorde is niet blij dat hij zijn pistool kwijt is. ‘Ik had wel een reden om een wapen te bezitten, ik woon in een onveilige buurt. Ik heb er toch een tijdje over moeten nadenken. Als je meer dan veertig een wapen hebt gehad, is het psychologisch moeilijk om daar afstand van te doen.’

Reactie: Ja ,het is natuurlijk moeilijk om je bloot tegeven aan de andere partij..die wel nog wapens heeft.
Meneer Desmet zegt wel dat er veel ongelukken gebeuren… dat klopt misschien wel, al valt dat redelijk mee vind ik persoonlijk… maar het heeft mensen ook een veilig gevoel…te weten dat niet alleen het krapul een wapen heeft…en dat je een kans maakt als je zo iemand tegenkomt..
Mijn idee gaat natuurlijk 100% in tegen het huidige denken…maar geef mij maar een goed pistool, ik los het wel zelf op als zo’n kerel hier binnenkomt… want het verleden leert dat ook zij moorden…om 2 keer niks… (vb: die mens die doodgeschopt is in de metro…geef hem een wapen en hij maakt een kans… nu kunnen ze hem begraven…)
Want uiteindelijk moet je niet op de politie rekenen…die komen maar als alles achter de rug is.. om een PV optestellen… niet hun fout natuurlijk… maar zo werkt het nu eenmaal.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: