DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

6 mei , 2007

TENNIS – Kim Clijsters stopt per direct

Filed under: geld,kim clijsters,roem,Tennis — donviona @ 9:16 am

– Kim Clijsters beëindigt per direct haar tennisloopbaan.
De 23-jarige Belgische heeft dit zondag op haar website bekendgemaakt.
Ze was al aan haar laatste jaar op het hoogste niveau bezig. Voor de komende maanden had ze echter nog een aantal toernooien gepland waaronder Wimbledon. Volgens K.Clijsters was na het ‘fantastisch en ontroerend afscheid’ in februari bij haar laatste optreden in het toernooi van Antwerpen ‘de veer gebroken’. Ook fysiek kon ze zich niet meer opladen.
De vele blessures die haar ook regelmatig aan de kant hielden, hebben haar het plezier ontnomen. De tennisster uit Bree, die op 14 juli in het huwelijk treedt met de Amerikaanse basketballer Brian Lynch, heeft daarom besloten nu al te stoppen.
,,Het is meer dan mooi geweest. De rackets gaan aan de haak”, lichtte Clijsters haar besluit toe. ,,De steeds terugkerende kwetsuren, het ’s morgens moeizaam uit het bed kruipen en een uurtje nodig hebben alvorens de stramme spieren weer opgewarmd zijn, de voorbereidingen voor de trouwerij met Brian die ontzettend veel tijd in beslag nemen, het maakt het allemaal nog moeilijker om door te gaan.” Clijsters won in haar loopbaan in totaal 34 toernooien op de WTA-tour.

Ondanks haar vele successen wist ze in het enkelspel slechts één Grandslamtoernooi op haar naam te brengen.
Na een reeks finales bij de Australian Open (2004), Roland Garros (2001 en 2003) en de US Open (2003) lukte het haar in 2005 in New York eindelijk om een eindstrijd te verzilveren. Ze won ook de dubbeltoernooien van Roland Garros en Wimbledon en won in totaal elf titels in deze discipline.

Reactie: Wat ook de werkelijke reden mag zijn…ik vind het klein van Kim, ja wij hebben steeds achter haar gestaan…al heeft ze enkel 1 maal de werkelijke top bereikt… wij hoopten op meer… zeker na bepaalde uitspraken over haar collega’s… nee, op dergelijke wijze laat je de supporters niet in de kou staan…

Of heeft X gelijk wanneer ze zegt…”Kim ?? die speelt enkel voor het geld en de roem, maar zeker niet voor het tennis…” ” let op mijn woorden, ze stopt als haar bankrekening vol is…”.
Na wat nu gebeurd is is en de manier waarop heb ik de neiging dit te aanvaarden als waarheid.

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. Het geld is binnen, en net als haar “Papa” is dit het enige wat telt.

    Reactie door Anonymous — 8 mei , 2007 @ 9:04 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: