DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

7 mei , 2007

GENT – ‘Geef Het Volk aan het volk’ valt in het water.

Filed under: Geef Het Volk aan het volk,het volk,Paya Germonprez — donviona @ 10:31 am

GENT – Geen groots spektakel zaterdag en zondag aan het voormalige ‘Het Volk’. Een technicus werd geveld door een zware longontsteking, waardoor organisator Pier De Kock nagenoeg het ganse project moest afblazen. Het is geen verslagen Pier De Kock die we zondagnamiddag aan de afwas aantreffen. Het ganse feestweekeinde rond zijn sociaal project, waar maanden voorbereiding aan vooraf zijn gegaan, viel in het water.
De Kock: ‘Wat moet ik doen? Wenen? Boos zijn? Dat helpt toch allemaal niet. Ik ga op zoek naar een sponsor om alles toch een beetje recht te trekken, klinkt het strijdvaardig.Zaterdagavond waren er dus geen video’s te zien die de bewoners van het bouwblok hadden gemaakt, geen interviews die Pier had afgenomen en nog erger: de grote projectie waarbij de geschiedenis van Het Volk zou worden verteld door een van de drukpersen en levensgroot zou worden geprojecteerd op een van de muren van het appartementsblok kon ook al niet doorgaan. Spaghetti werd er wel gemaakt en af en toe een pintje gedronken in de tent op het binnenplein. Pier vertelde wie het wilde weten, dat het hele project was afgeblazen. Ook schepen Tom Balthazar (SP.A) hoefde van Pier niet te komen. Noëla Cnudde en Victor Crokaert die al decennialang in de wijk wonen – en sinds kort in het appartementsgebouw – vinden het doodjammer. ‘We zijn gisteravond even komen kijken in de tent, maar toen we niemand zagen zitten, zijn we maar terug naar huis gegaan.’Of het project van Pier nu uiteindelijk toch sociale bruggen heeft geslagen, is nog maar de vraag. ‘Gisteravond waren er toch een heleboel jonge gasten die ik absoluut niet kende die hier spontaan de bar kwamen doen’, vertelt Pier. ‘Ook veel mensen die mij vroeger niet kenden, spreken mij nu aan over dit project. Maar de kunst die zou worden vertoond, zou de ijsbreker zijn geweest, en dat vind ik spijtig. Je werkt daar zo hard aan, en dan kan je het door overmacht niet afwerken.’De tentoonstelling in het appartement van Paya Germonprez die er haar eigen werk toonde, had wel succes. De tentoonstelling van onder meer enkele schitterende aquarellen, loopt nog enkele weken, maar het beginmoment liet ze speciaal samenvallen met het apotheoseweekend van het project van Pier.
Paya Germonprez: ‘Ik heb toch meer dan honderd mensen over de vloer gekregen, waaronder toch een heel aantal van het gebouw die ik anders nooit zou gesproken hebben.’Toch blijft Paya het jammer vinden dat er bij het concept van het gebouw, toch bestaande uit 160 appartementen, niet is nagedacht over een gemeenschappelijke ruimte. ‘Zoiets zou in de toekomst moeten verplicht worden. Al was het maar een winkeltje om een krant te kopen en een koffie te drinken.’ bedenkt ze.(bron:Olivier Scheir)
Het werk van Paya Germonprez is, aan Lousbergskaai 100c/301,
nog te zien op 11, 12, 13, 18, 19 en 20 mei van 15 tot 18uur.

Reactie: Het is natuurlijk heel spijtig als zo iets fout gaat , hopen werk verdwijnen als sneeuw voor de zon… volgende keer beter zeg maar , en hou een reserve technicus in backup…je weet maar nooit.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: