DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

7 mei , 2007

WWW & GEHEIME CODES

09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0
Een code van 32 karakters is momenteel hét onderwerp op het internet.

Een hacker ontdekte in februari een encryptiesleutel om de DRM-kopieëerbeveiliging van nieuwe HD-DVD’s te omzeilen. De sleutel kan gebruikt worden door software-ontwikkelaars die een programma willen maken waarmee HD-DVD’s kunnen gekopieerd worden.
Hoewel een doorsnee gebruiker helemaal niets met de sleutel kan aanvangen, publiceerden tientallen blogs de sleutel. En daar was de Advanced Access Content System Licensing Administrator (AACS-LA), de organisatie die verantwoordelijk is voor de kopieerbeveiliging, uiteraard niet erg gelukkig om.
Tientallen bloggers en websites die de sleutel gepubliceerd hebben, kregen van de organisatie een brief met de vraag om de sleutel te verwijderen. Zelfs Google kreeg de vraag om zoekopdrachten naar de sleutel onmogelijk te maken. Volgens AACS-LA is de sleutel een getal dat onder het auteursrecht valt. Desondanks heeft de sleutels inmiddels al verschillende domeinnamen en een liedje.
Het bericht over de sleutel bereikte ook de sociale nieuwssite
http://www.Digg.com. Digg besliste onder druk van AACS-LA om het bericht over de sleutel te weren en schorste de account van de gebruiker die het bericht op Digg plaatste. Dat was echter niet naar de zin van de omvangrijke Digg-gemeenschap. Bovendien raakte bekend dat Digg zich ooit liet sponsoren door de organisatie achter HD DVD. Amper enkele uren later boog Digg en werden berichten over de sleutel opnieuw toegelaten.
Wikipedia van zijn kant lijkt vooralsnog niet te buigen voor de druk van de publieke opinie. De pagina over de sleutel werd verwijderd en de pagina over HD DVD werd geblokkeerd.


Reactie : Al deze heibel is toch niet nodig ,want X aantal programma’s zijn nu reeds verkrijgbaar welke het mogelijk maken om HD-DVD’s te kopieren. Er zullen steeds weer slimmerikken zijn die het probleem van een beveiliging kunnen oplossen…Dit is nu eenmaal de realiteit…

Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: