DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

8 mei , 2007

GENT – Het eindeloze parkeerverhaal

Filed under: Gent,Karin Temmerman,Kinepolis,Muinkparkwijk,Parkeren — donviona @ 12:07 pm

GENT – Parkeren, het kan niet anders, dan deze weg op gaan.
Het betalend avondparkeren in de omgeving van Kinepolis wordt definitief. Wellicht komt er ook in andere buurten die kampen met een hoge parkeerdruk, betalend avondparkeren.
Schepen Karin Temmerman (SP.A), bevoegd voor mobiliteit, sprak al over het Zuid (omgeving Capitole en Vooruit) en het Prinsenhof.
Het Kinepolis-complex dateert van de vroege jaren tachtig. Toen werd een oude fabriek gesloopt en verrees het eerste grote bioscoopcomplex in Vlaanderen. Vandaag zouden de verantwoordelijken voor ruimtelijke ordening zulk complex midden in een rustige woonbuurt wellicht niet meer toelaten. Ze zouden ijveren voor een wooncomplex.Maar daar schiet de buurt weinig mee op. Parkeren zal er altijd problemen geven, net zoals het parkeerprobleem in deze stad onoplosbaar is tenzij heel wat mensen drastisch hun mobiliteitsgedrag veranderen en iedereen dezelfde burgerzin gaat tonen. Maar dat zal niet meteen het geval zijn. Dus blijft er maar een ding over: voortdurend sleutelen en vijlen aan het parkeerbeleid, zodanig dat het onder controle blijft.
‘Het is een complex probleem’, zei een buurtbewoner van de Muinkparkwijk over het invoeren van het avondparkeren. Waarmee hij aangeeft dat het niet de ideale oplossing is, maar toch is de parkeerdruk verminderd. Bewoners kunnen er hun auto al iets gemakkelijker kwijt en moeten niet nodeloos rondjes rijden.Bezoekers van de stad zullen moeten leren aanvaarden dat ze op sommige plekken, ook ’s avonds zullen moeten betalen om hun wagen op straat te parkeren.
In een ondergrondse parkeergarage moet je ook betalen, al is de garage onder het Sint-Pietersplein bijvoorbeeld echt goedkoop. Je betaalt er maximum 2,5 euro voor 24 uur parkeren. Dat is amper meer dan een pint. Blijkbaar is die garage toch te ver voor heel wat bezoekers van Kinepolis. Mensen doen soms de gekste dingen om maar niet in een parkeergarage te moeten gaan staan. Ja, de auto heeft ons lui gemaakt. Bezoekers zullen ook overdag moeten aanvaarden dat ze beter ondergronds parkeren. Je moet ze als het ware naar die parkings geleiden. Dat kan met veel meer gereserveerde parkeerplaatsen voor bewoners binnen de stadsring en met een goede controle. Een gewone bewonerskaart garandeert je vandaag immers geen parkeerplek, zeker niet op drukke uren, omdat er gewoon niet genoeg plek in de binnenstad is voor alle auto’s. Elke stadsbewoner zonder garage kent het fenomeen van het rondjes rijden. De vraag is dan wie er voorrang krijgt? De bewoner toch wel! Daarmee schrik je ook geen bezoekers af.

Je leert ze gewoon dat er in de Gentse binnenstad andere regels gelden en ze daar best ondergronds parkeren. Als ik naar Brussel ga met de wagen parkeer ik meestal ook in een parkeergarage. Ze zijn daar nochtans aardig wat duurder dan in Gent. Het kost je geld, maar het bespaart je heel wat stress. Het avondparkeren dat voortaan tot middernacht zal lopen kost bezoekers maar 2,5 euro. Een klein bedrag om een buurt wat leefbaarder te houden.

Reactie: De eeuwige en schijnbaar beste oplossing volgens sommige moraalridders … betalen.
Nee, dank u, ik betaal uiteindelijk al genoeg om mij met mijn auto temogen verplaatsen.
Als men het logisch vind dat ik nu nog ga betalen om temogen parkeren zijn we ver weg… zij het in de verkeerde richting…
De fout ligt gewoon bij het bestuur, moest men alle gesloopte parkeerplaatsen terug in gebruik nemen dan was er plaats genoeg. En waarom moet een parking betaald worden ??? Ik zie het als een dienstverlening naar de bevolking toe… we betalen al genoeg door in deze stad tewonen…
En als ‘Kinepolis’ dan toch de grote boosdoener is in deze beruchte wijk, laat hem dan opdraaien voor de kosten… hij die hinder veroorzaakt betaald dan het gelag en trekt niet enkel het profijt.


Ps: Het word natuurlijk moeilijk met Karin aan het roer, rood heeft nu eenmaal een broertje dood aan auto’s…” ze kunnen niet genoeg gepest worden “… is hun visie schijnbaar.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: