DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

8 mei , 2007

NMBS – VIDEO: Spoorvakbond woedend over filmpje op YouTube

Filed under: ACOD,Youtube — donviona @ 3:38 pm

De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor is niet te spreken over een filmpje dat door treinreizigers geplaatst werd op de videowebsite YouTube.

Op het fragment, gefilmd met een gsm, is te zien hoe een controleur reizigers met een ongeldige reductiekaart beboet. De reizigers zijn het daar niet mee eens.
Als wraak plaatsen zij de scène op YouTube. Daarin hekelen ze het gedrag van de controleur en waarschuwen ze andere reizigers voor ‘bedriegende controleurs’. Aan het slot van het fragment zijn vier geweerschoten te horen die achteraf werden gemonteerd.
Voor vakbondsman Jos Digneffe kan het filmpje absoluut niet door de beugel.
‘Dit nieuwe voorval overstijgt opnieuw alle vormen van fatsoen’, aldus Digneffe. ‘Wij zijn van oordeel dat nu maar eens wereldkundig moet worden gemaakt in welke omstandigheden het controlepersoneel zijn dagelijkse taken dient uit te voeren. Het personeel wordt dagelijks uitgedaagd, bespot en zoals nu blijkt zelfs gefilmd terwijl het correct beteugelend optreedt’.
De socialistische spoorbond spreekt van een ‘duidelijke inbreuk op de privacy van de betrokken controleur’ en eist dat er ‘krachtdadig opgetreden wordt tegen dergelijke praktijken’.

Reactie: Wat daar precies is gebeurd weet ik niet, ik zat in de auto, maar het enige dat misschien kan aangevoerd worden is schending van privacy. Die controleurs zijn nu eenmaal ook niet allemaal de vriendelijkste… akkoord zij moeten hun werk doen en dat is niet altijd even gemakkelijk.
Maar de geregelde stakingen, het telaat zijn en de te hoge prijzen zijn ook niet een symbool van vriendelijke en goede service…
Uiteindelijk gaat het hier volgens mij om een uit de handgelopen grapje waar nu het ACOD profijt wil uithalen… ze moeten toch iets doen om hun ontevreden leden aan hun zijde tehouden..

Als ex – treingebruiker ( wegens altijd telaat).
Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: