DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

9 mei , 2007

ROYALTY – Prinses Mathilde klaagt misbruik van kinderen aan.

Filed under: Kindermishandeling,Prinses Mathilde — donviona @ 7:19 am

LEUVEN – Prinses Mathilde heeft woensdag in Leuven tijdens een congres over kindermishandeling gesteld ‘dat bewustwording en preventie sleutelelementen zijn in het voorkomen van geweld tegen kinderen en van verwaarlozing’.
De prinses wees erop dat misbruik en verwaarlozing zeer schadelijk zijn voor het welzijn en ontwikkeling van kinderen en betreurde dat in ons land het aantal meldingen van kindermishandeling toeneemt. ‘Het is zeer belangrijk dat er proactief gewerkt kan worden. Daarbij moet zowel de maatschappij als de familie betrokken worden. Ouders voelen zich vaak eenzaam en hulpeloos. Vanuit de overtuiging dat kwetsbare gezinnen steun verdienen heeft het Fonds dat mijn naam draagt in 2007 niet-professionele opvoedingsondersteuning als thema gekozen. Voor vele ouders volstaat immers een klein duwtje in de rug, een begrijpende omgeving, een helpende hand. Anderen hebben professionele hulp nodig’, aldus Mathilde.
Mathilde sprak tijdens een congres dat kadert in een reeks activiteiten die de afdeling kinderpsychiatrie van de K.U.Leuven inricht naar aanleiding van het verblijf van zuster Jeanne Devos in ons land. Mathilde wees in haar toespraak op het Zuster Jeanne Devosfonds dat de K.U.Leuven in februari oprichtte om de projecten van de Belgische zusters in India te steunen. ‘Ze werkt er met kleine meisjes, dienstmeisjes, die als slaven misbruikt worden. Hun verhalen hebben me diep geraakt’, aldus de prinses.Dinsdag tekenden de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven en het Sint John Medicalziekenhuis uit het Indiase Bangalore een overeenkomst over samenwerking bij de medische en psychiatrische hulpverlening aan getraumatiseerde kinderen. Dinsdagavond opent in de Campusbibliotheek Arenberg in Heverlee een tentoonstelling van Denmark. Meest opvallend is het kunstwerk ‘Dynamic Archives’ waarin de Belgische kunstenaar 2000 dossiers verwerkte van het Leuvense Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. (bron:belga)

Reactie: Het is natuurlijk gemakkelijk om over kinderwelzijn en kindermisbruik tepraten…als je zelf een x aantal kindermeisjes heb en persoonlijke lijfwachten voor je kids…
Beter zouden families welke echte nood hebben onmiddelijk geholpen worden . Want het opzetten van nog een centrum of er kunstenaars bijhalen lost weinig op op het terrein… deze mensen hebben geen nood aan kunst..sorry..
Maar goed , Mathilde lijkt me wel eerlijk als het over dergelijke zaken gaat, al weet je nooit daar in Laken, dus geef ik haar voorlopig het voordeel van de twijfel… en één goede raad…doe er zelf iets aan , ga op het terrein en zie wat er echt fout gaat.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: