DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

12 mei , 2007

GENT – Ex-vriendin krijgt 10.000 euro niet terug

Filed under: audi A8,Gent,racisme,rechtspraak — donviona @ 5:50 pm

GENT – Mohammed C. kon met een brede glimlach het gerechtsgebouw verlaten: zijn ex-vriendin maakt volgens de rechtbank geen aanspraak op de 10.000 euro die ze hem ooit zou geleend hebben.
De 22-jarige man kreeg de volledige vrijspraak, maar de rechter voegde er al snel aan toe dat dit enkel om juridisch-technische redenen is.
De jongeman had vorig jaar een relatie aangeknoopt met een verpleegster van het Sint-Lucas ziekenhuis. De jonge vrouw liet zich tijdens die prille verliefdheid overhalen om C. 10.000 euro te geven voor de aankoop van een Audi A8.Vlak nadat de jonge vrouw het geld had overgemaakt, liep de relatie op de klippen en zij eiste haar geld terug. Volgens C. en zijn advocaat ging het hier echter om een schenking en kon niet bewezen worden dat hij dat geld moest terugbetalen. Tussen april en mei vorig jaar liepen de gemoederen hoog op en beide partijen beweren dat ze elkaar geregeld lastigvielen. Uiteindelijk diende de ex-vriendin als eerste klacht in. De rechter kon niet anders dan Mohammed C. vrijspreken voor afpersing omdat er nooit geweld was gebruikt om aan het geld te komen.
De rechter zei wel dat hij de beklaagde ongeloofwaardig vond.De man werd ook beschuldigd van slagen aan de vrouw, maar ook hier was er te veel twijfel om hem te veroordelen. Op het einde van het vonnis bleek dat de man geen geld moet betalen aan zijn ex, dat hij opnieuw mag beschikken over zijn Audi en dat zij voor de gerechtskosten moet opdraaien.

Reactie: Dit is dus de belgische rechtspraak ??? Waar is de onafhankelijke beoordelings mogelijkheid van de rechter gebleven.? hij geloofd deze ” Loverboy ” niet maar toch laat hij het slachtoffer in de kou staan…En afpersing met of zonder geweld blijft afpersing volgens mijn idee ! En indien het een rechtmatige schenking was moet toch ook daar een bewijs van bestaan…

Of is het toevallig omdat meneer “Mohammed” noemt en men terug bang is om van racisme beschuldigd teworden dat men hem laat lopen..???

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. kost deze auto maar 10000 euro?

    Reactie door roland — 17 mei , 2007 @ 12:45 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: