DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

12 mei , 2007

GENT – Geen post op maandag door staking

Filed under: Brandweer Gent,Georoute2,Post,staking — donviona @ 3:17 pm

Geen post door staking,postbodes Gent1 rijden (waarschijnlijk) ook maandag niet uit
GENT – Een groot deel van Gent moest het gisteren zonder brieven en kranten stellen. Oorzaak was een staking van de postbodes in het postkantoor Gent1 aan het Stapelplein.

Rond vier uur vrijdagochtend legden de chauffeurs aan het Stapelplein spontaan het werk neer. Hun voorbeeld werd meteen gevolgd door de postbodes. Zij vinden dat de werkdruk te hoog is en dat de directie te weinig actie onderneemt om de problemen op te lossen.
‘Hun protest is vooral gericht tegen Georoute2 dat in Gent in juli vorig jaar ingevoerd werd’, zegt Albert Leydens, gewestelijk ACV-secretaris voor De Post. Georoute is het computersysteem dat de postbedelingsrondes efficiënter moest organiseren. ‘Verschillende rondes zijn echter veel te zwaar. Postbodes moeten soms twee uur langer rondrijden om alle brieven bedeeld te krijgen. De directie heeft van in het begin bijsturingen beloofd, maar dat is nog altijd niet gebeurd.’Daar komt nog eens een reorganisatie van de postsortering bovenop.
‘De sortering gebeurt niet meer per postkantoor, maar per postronde, waardoor de postbodes veel meer werk hebben om hun brieven te sorteren voor ze op ronde kunnen vertrekken. Af en toe wordt er in versterking voorzien, maar dat gebeurt zeer willekeurig. Wij vragen dat de postrondes herbekeken worden.’Een groot deel van de 140 postbodes en chauffeurs aan het Stapelplein weigerden gisterochtend aan de slag te gaan. Van de 22 krantenrondes, werden er maar 2 uitgevoerd, van de postrondes 24 van de 85. Veel bewoners in het centrum van Gent moesten het gisteren zonder post stellen.Het ziet er niet meteen naar uit dat daar volgende week verandering in komt. Vakbonden en lokale directie zaten gisteren lange tijd rond de tafel, maar dat leidde enkel tot een protocol van niet-akkoord. ‘
De plaatselijke directie kon ons geen garanties geven’, gaat Leydens verder.
‘Naar alle waarschijnlijkheid wordt de staking maandag verdergezet.
”De thema’s die in Gent aan de orde zijn, overstijgen het lokale niveau’, reageert Fred Lens, woordvoerder van De Post.
‘Dat is iets wat we nationaal moeten bekijken. Dat kan pas eind deze maand.’De sociale onrust bij De Post in Gent houdt al een hele week aan. Vorige week nog legde de nachtploeg van Gent1 het werk neer omdat zij vrezen hun job te verliezen door de reorganisatie van de sorteercentra. Ook in juni vorig jaar protesteerden de postbodes en chauffeurs van het Stapelplein tegen de hoge werkdruk. (bron:Dieter Herregodts)

Reactie: Overal hoort men het zelfde, meer werken voor de zelfde pree, ja dit kan natuurlijk niet blijven duren, en dan komen er stakingen , waar wij terug het slachtoffer van worden..Misschien moet men eens nadenken om de post een privaat statuut tegeven , net als belgacom waar alles nu wel ronddraait… maar waar vroeger de zelfde problemen de kop opstaken…Aan de prijs van een brief kan het toch niet liggen hé, die is nu al torenhoog.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: