DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

12 mei , 2007

GEZOCHT – Wit afscheid van Annick Van Uytsel

Filed under: Annick Van Uytsel,diest,moord — donviona @ 2:02 pm

– DIEST – In de Sint-Sulpitiuskerk van het Vlaams-Brabantse Diest is zaterdagvoormiddag de 18-jarige Annick Van Uytsel begraven.
Het meisje verdween op zaterdag 28 april na een fuif in Diest en werd enkele dagen later, op 3 mei, vermoord teruggevonden in het Albertkanaal te Lummen.
Haar begrafenisplechtigheid stond in het teken van de schoonheid. Die alleen zou volgens Dostoievksi de wereld redden, zo zei deken Felix Van Meerbergen.Alle stoelen in de Sint-Sulpitiuskerk waren bezet en heel wat mensen moesten achteraan in de kerk blijven rechtstaan. In het koorgedeelte zat een grote groep KSJ-leden, van de afdeling waar Annick leidster was. Bij de 900 kerkgangers bevonden zich onder meer Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke en Paul en Betty Marchal, maar ook Flor Koninckx.Buiten de kerk, op de Grote Markt van Diest, stond een groot scherm opgesteld waarop de dienst te volgen was. Ondanks het gure weer verzamelden een paar honderd Diestenaren zich voor dat scherm en op de overdekte terrassen van de bars rond de kerk.In het begin van de begrafenisplechtigheid werden vier jongen boompjes versierd met witte sjaals die de klasgenoten van het vermoorde meisje vrijdag nog gemaakt hadden. ,,We willen een bos planten”, zei deken Felix Van Meerbergen. ,,Bomen, een voor een, tegen het verdriet. Een bos met duizend bomen, tienduizend als het moet. Bomen tegen de waanzin, bomen tegen geweld.”Een van de bomen zal voor het huis van Annick Van Uytsel geplant worden, een tweede komt aan het KSJ-lokaal, een derde aan het clubhuis Tijl, waar het meisje op vrijdagavond 27 april naar een fuif ging, en de laatste komt aan haar school in Mechelen. De plechtigheid stond in het teken van de schoonheid, aldus de deken. ,,Alleen de schoonheid zal de wereld redden, zei Dostoievski. Maar soms zijn er tijdgenoten die de schoonheid niet verdragen. We kunnen nog duizend wetten maken, we kunnen nog duizenden agenten de straat op sturen, dat volstaat niet als er binnen in ons geen visioen is die de mens, een meisje van 18, een prachtig kind, laat leven.
”Deken Van Meerbergen riep alle aanwezigen op om op een tedere manier afscheid te nemen van Annick Van Uytsel. ,,Wuif haar uit, zeg adieu. Voor sommigen tot bij God, maar wat je ook gelooft of niet gelooft, wuif haar uit en laat een glimp van haar schoonheid op je vallen.”
(bron: belga)

Reactie: Het ga je goed Annick, adieu..

Omdat het nooit meer gebeuren zou.
Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: