DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

12 mei , 2007

Plaatsing op aanvraag – 2 moorden op jonge vrouwen

Filed under: diest,gestenigd,Koerdistan — donviona @ 4:28 pm

In Diest werd Annick vermoord voor een paar minuutjes gratuite seks.
En onlangs nog werd in Koerdistan een meisje van 16 tot de dood toe gestenigd omdat ze een ongeoorloofde relatie had met een jongen die de verkeerde kerk bezocht. Twee jonge levens die zich afspeelden op twee verschillende continenten, maar die in hun trieste eindfinale in eenzelfde apotheose van bloed en tranen samenvloeiden.
Vrouw zijn, ik heb het altijd een moeilijke evenwichtsoefening gevonden, een voortdurend balanceren tussen een ongebreidelde gulzigheid naar het leven en het habijt van tante non. Ik herinner me de minachting voor de vrouw die van moeder op dochter werd doorgegeven, het gevoel van inferioriteit dat zich uitte in een zichzelf wegcijferende dienstbaarheid, angst voor het vrouwelijke lichaam, en een manifeste verheerlijking van echtgenoot en zonen. Mijn broers hadden altijd een streepje voor. Waar wij meisjes- als we al eens de hort op mochten – steeds weer voor elf uur moesten thuis zijn, konden zij onbezorgd nachtbraken tot hun bioritme de Sint-Vitusdans begon te imiteren. De angst voor ongewenste zwangerschappen, maatschappelijk gezichtsverlies (jawel, dat was de prijs van een buitengaatse dochter) bleef ons, aankomende vrouwen, in onze jeugdjaren parten spelen.De tijden veranderden, en met plezier moest ik vaststellen dat de jongere generatie vrouwen veel meer vrijheid kreeg. Want net zoals mijn leeftijdsgenoten heb ik destijds de discriminatie van het zwakkere geslacht sterk aangevoeld. Maar zolang er perverten rondlopen die vrouwen zien als jachttrofeeën, persoonlijk bezit, of generische viagra, ligt er een zware hypotheek op die vrouwelijke vrijheid. En dat geldt zowel in het Westen als in het Oosten. De vraag is maar of de lange lijst van verdwijningen, verkrachtingen, moorden de klok voor meisjes en jonge vrouwen niet met tientallen jaren terugdraait… Gaat het eindigen met paranoïde ouders die hun dochters achter slot en grendel steken?
Diverse regio ’s in het Oosten kunnen daarbij tot voorbeeld dienen. Neem nu die moord op dat Koerdische meisje. Een kind van 16 jaar wordt door een meute van een 1000-tal schuimbekkende mannen gestenigd tot de dood er op volgt. Alleen maar omdat zij haar eigen keuzes wilde maken en de streng bewaakte maagdenburcht die haar huis was voor gezien hield. De mannen zijn westers gekleed, hebben flashy GSM’s waarmee zij foto’s en zelfs filmpjes maken van het gebeuren alsof het om een voetbalmatch gaat. Een duidelijker signaal dat zij de technologische ontwikkelingen van het westen omarmen, maar weigeren de morele waarden over te nemen kunnen zij niet geven. Er is voor vrouwen nog ontzettend veel werk aan de winkel. Op onderstaande link kan je beelden zien van de steniging. Zeker niet iets voor gevoelige zielen, maar je vraagt je wel af met welk recht mensen zich soms beschaafde wezens noemen. Cultuurrelativisme houdt voor mij op waar de schending van mensenrechten begint. Maar laat ons elkaar geen mietje noemen, er bestaat ook zoiets als genderrelativisme. De uitdrukking: ‘ach, hij is nu eenmaal een man’ ligt velen in de mond bestorven. En ach, mannen mogen gerust wel anders zijn. Wij verwachten heus niet dat zij allemaal een schort voorbinden en hun marsiaanse temperament aan de wilgen hangen. Maar ze moeten wel de fysieke en psychische integriteit van vrouwen respecteren.

(bron : Henie) Henie.vd@hotmail.com

Link voor film fragment : http://www.filecabi.net/video/horrific-stone.html

Don Viona

Advertenties

1 reactie »

  1. Deze mensen zijn gewoon niet waard de naam mens tegebruiken, wat ook het geloof mag zijn.
    Dat daar niet word tegen opgetreden door het ‘vrije’ westen is dan ook onbegrijpelijk.
    Al moeten ook wij in eigen boezem kijken als je ziet wat hier mogelijk is.Annick is momenteel het boegbeeld, maar er komen er nog ondanks u optistische onderschriften. Het beste nog me je stijd tegen deze toestanden.

    Reactie door Eddy Vandersompel — 13 mei , 2007 @ 9:02 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: