DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

13 mei , 2007

BRUSSEL & MOSLIMS – Honderden moslims bijeen op Heizel

Filed under: christendom,moslim,racisme,religie — donviona @ 11:44 am

Verscheidene honderden moslims zijn zaterdag op de Heizel in Brussel bijeengekomen voor culturele ontmoetingen rond het thema “moslimspiritualiteit en universele waarden: voor een constructieve convergentie”.
Het gaat om de grootste moslim-bijeenkomst die ooit in België georganiseerd werd. De eerste editie, die zaterdag en zondag plaatsvindt, is volgens de organisatoren een succes.
Verscheidene moslimverenigingen uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland liggen aan de basis van het initiatief. Gedurende twee dagen kan het publiek, overwegend moslims, debatten en conferenties bijwonen over de opbouw van de islam in Europa, de identiteit van de moslims in Europa, de aanwezigheid van de islam in de wereld en de bijdrage van de islam tot “beter samen leven”.
Zaterdagavond geven Arabische muzikanten uit alle uithoeken van Europa concerten.
In Europa leven meer dan 20 miljoen moslims. In West-Europa is de islam een vrij recent verschijnsel, dat met de na-oorlogse immigratie zijn intrede deed. In de Balkan en Oost-Europa daarentegen leven sinds honderden jaren moslimminderheden. In Albanië zijn ze in de meerderheid. (bron:belga)

Reactie: Zonder van racisme beschuldigd te willen teworden zie ik dit met een slecht oog aan.
Ik heb gewoon iets tegen politiek gekoppeld aan religie ( dit kan en mag niet) ..en dit is wat het moslim zijn nu teweeg brengt..
Steeds weer moet de politiek ingrijpen met nieuwe wetten om deze mensen veilig testellen voor racisme… terecht.. maar religie word hier wel gebruikt als excuse voor het behouden van eigenheid en voorbij gestreefde gewoontes in onze samenleving ( vb. gelijke rechten voor de vrouwen), en dit kan niet.
Een religie beleef je in eigen kring, en niet openbaar zodat anderen gekwetst worden door uw overtuiging.
Jaren is er strijd geleverd tegen het christendom en zijn symbolen en gewoonten , nu deze uit het openbare leven grotendeels ( het kan nog beter) verdwenen zijn begint de strijd opnieuw ; dit maal tegen moslim symbolen en gebruiken… en dit heeft niks met racisme temaken…ondanks hun visie daarover.

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. ben geen rasist maar ben er toch nie gerust in.

    Reactie door Anonymous — 17 mei , 2007 @ 12:44 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: