DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

16 mei , 2007

GENT – 3° Bewonerskaart – Al te gek

GENT – De bekommernis van VLD-gemeenteraadslid Sami Souguir zal oprecht zijn, maar met zijn pleidooi om in bepaalde gevallen een derde bewonerskaart uit te reiken, begeeft hij zich op een glibberig pad.
Ja, er zullen best gezinnen zijn in Gent waar drie of meer auto’s op de oprijlaan of in de garage staan. Maar dat zal toch een minderheid zijn. En het zal zeker een minderheid zijn die drie auto’s op straat parkeert. Sami Souguir baseert zich op een vraag van één gezin. Hij heeft niet echt een goed idee van hoeveel Gentse gezinnen in aanmerking komen.
In Gent circuleren 20.934 eerste bewonerskaarten. Daarnaast zijn er 735 tweede bewonerskaarten. Dat is niet zoveel en wijst er op dat niet zoveel gezinnen over twee wagens of meer beschikken. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze een garage hebben voor een eerste wagen. Met een derde bewonerskaart, zelfs tegen betaling, zet je de deur op een kier voor meer autogebruik. Dat gaat in tegen het beleid van het stadsbestuur om de stad autoluwer te maken en voorrang te geven aan openbaar vervoer, fietsen en te voet gaan.
In sommige buurten is er al een chronisch tekort aan parkeerplaatsen voor de bewoners, omdat er in die buurten veel bezoekers parkeren. Ja, de bedoeling is dat bezoekers in een parkeergarage gaan staan, maar de praktijk is nog altijd anders. Iedereen heeft de mond vol over de klimaatswijziging, Kyoto-normen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Dan heeft iedereen ook de maatschappelijke plicht zijn steentje bij te dragen, zeker als je weet dat de luchtkwaliteit in Gent niet zo goed is. Al eens minder de auto van stal halen helpt in dit geval.
Als die familie zich drie wagens kan veroorloven, kan ze beslist een plaats huren in de parkeergarage onder het Sint-Pietersplein. Een abonnement kost er 550euro per jaar. Dat is goedkoper dan elke avond 2,5euro in de parkeermeter stoppen.
(bron:Karel Van Keymeulen)

Reactie: Of je nu geen , 1, 2 of 100 auto’s hebt is niet belangrijk…er rijden er hoogstens 2 als je spreekt over een normaal gezin…en je betaald taksen, verzekeringen enz… al naargelang het aantal. Dit dit excuse is een holle frats…eigen aan de politiek…
Ook het gebruik van de auto is logisch , niet ieder is bekwaam om zich tevoet of met de fiets teverplaatsen , en dan het openbaar vervoer , duur , traag en nooit waar je wezen moet…
Dat er een tekort is aan parkeerplaatsen is dan ook een gevolg van het gevoerde anti-autobeleid.. Volgens onze verkozenen hoort een auto niet thuis op de weg maar in je eigenste garage… ergens klopt iets niet ja ????
Of is het toch waar wat gezegt word…” je auto is enkel geschikt als hun melkkoe “..
Nee, ik persoonlijk vind dat ieder de gelegenheid moet hebben om in zijn eigen stad teparkeren…en dan lieftst gratis, anders ga je weer discrimineren… tussen rand en centrum bewoners..
PS. En drie 2°hands auto’s van 10.000 Euro kosten nog altijd minder dan 1 BMW, AUDI of VOLVO van onze verkozenen.

Don Viona

Advertenties

1 reactie »

  1. is 3 auto’s nu werkelijk zo overdreven ?
    1 voor mij , 1 voor de vrouw , en 1 voor mijn job. maar ik vind enkel plaats voor 1 . en dan spreekt men van stadsvlucht , ik denk er ook over

    Reactie door M.F Koestraat Gent — 21 mei , 2007 @ 11:34 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: