DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

16 mei , 2007

"VLAAMS BELANG – DE FLATERS

“Vlaams Belang” worstelt met homoseksualiteit .

Het Vlaams Belang worstelt volop met homoseksualiteit. Dat schrijft De Morgen woensdag.

Op het congres greep de partij terug naar haar oerconservatieve visie, maar in een interview met het blad van de Erasmushogeschool Brussel toont VB-veiligheidsadviseur Bart Debie zich een voorstander van het homohuwelijk. Debie beweert ook dat de partijtop aan het standpunt schaaft.

Volgens Filip Dewinter neemt hij zijn dromen voor werkelijkheid. Woordvoerder Van der Sande ziet homoseksualiteit dan weer ‘als een onvolgroeide vorm van seksualiteit’.
“Vlaams Belang” verslikt zich in hosties Amuz .

De affiche voor het nieuwe concertseizoen van het Augustinus Muziekcentrum (Amuz) is volgens Vlaams Belang godslasterlijk.
Op de affiche is een vrouw te zien die een hostie op de tong gelegd krijgt. De makers van de campagne spotten met de communie, het hoogtepunt van de eucharistie’, vindt Philip Van der Sande (Vlaams Belang). ‘We zijn het beu dat God de laatste jaren steeds meer in het belachelijke getrokken wordt.’ Ook Tanguy Veys, provincieraadslid voor Vlaams Belang in Oost-Vlaanderen, hekelde de affiches al. ‘Ik kan begrijpen dat sommige mensen zich door zo’n beeld gebruuskeerd voelen’, zegt Philip Heylen (CD&V).

Naast schepen van Cultuur is hij ook voorzitter van Amuz. ‘Toch is het nooit onze bedoeling geweest te shockeren of te kwetsen. Met de affiche wilden we alleen verwijzen naar het ontwijde kerkgebouw waarin onze concerten doorgaan.’ Volgende week komt de raad van bestuur van Amuz samen. Dan wordt beslist of de affiche aangepast wordt. Tot dan wil Heylen de zaak laten rusten.

Reactie: Oerconsevatief is nu niet precies wat we nodig hebben in dit apenlandje. En zeker niet als het over geloofszaken gaat, moet je ze bezig horen zij die tegen het moslin extremisme zijn blazen nu zelf hoog van de toren.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: