DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

17 mei , 2007

MEDISCH – Doorbraak in behandeling van kaalheid

Filed under: kaal,kaalheid,Wnt — donviona @ 9:27 pm

Wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania (US) beweren er voor het eerst in geslaagd tezijn haar-follikels te laten groeien op huidcellen.

Dat betekent een doorbraak in de genezing van kaalheid. De onderzoekers hopen dat een behandeling voor haarverlies dichterbij komt nadat gezonde haarproducerende follikels werden geregenereerd op de volwassen huid van muizen.
Het team vorsers maakte deze doorbraak door het ontwaken van een sequens ‘slapende genen’, waardoor ze een stroom van stamcellen naar haarloze huid op gang brachten. Tot hun eigen verbazing bleken die stamcellen in staat haarfollikels te vormen.Deze nieuwe informatie ondermijnt de totnogtoe aangenomen wetenschap dat zoogdieren geboren worden met een vast aantal haarfollikels en dat ze niet in staat zijn er nieuwe aan te maken. Terwijl hagedissen en salamanders hele ledematen kunnen regenereren, dachten wetenschappers dat zoogdieren een veel beperkter vermogen hadden om lichaamsweefsel aan te maken.
De wetenschappers deden hun ontdekking terwijl ze de genezingsmechanismes van muizen bestudeerden. Wanneer kleine stukjes huid van de muizen werden weggesneden, bleek de huid niet alleen te genezen, maar bleken zich ook nieuwe haarfollikels te vormen. Uit verder onderzoek bleek dat een bepaalde set van genen, die uitgeschakeld worden vlak na de embryonale fase van de ontwikkeling, weer ontwaakte en ervoor zorgde dat stamcellen naar de wonde gestuurd worden en daar nieuwe follikels genereren.
De injectie van een proteïne, genaamd Wnt, zorgde ervoor dat het aantal gevormde haarfollikels verdubbelde. Anderzijds, door het blokkeren van deze proteïne waren de onderzoekers in staat de groei van nieuwe haarfollikels een halt toe te roepen. De nieuwe ontdekking opent niet alleen perspectieven voor de behandeling van kaalheid, maar ook van littekens, acné en buitensporige haargroei .

Reactie: Redding nabij voor kale mannen en vrouwen…is dit een sprookje of realiteit ???
Eén ding is zeker, hij die hier een oplossing voor vind is binnen de 14 dagen schatrijk…want miljoenen gefrustreerde mannen willen van die kale knikker af…
Zeg nu zelf, wat is er prettiger dan de wind door je haren voelen waaien….??

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. ik wil 2 liters van dit product, getest of niet,ik heb toch niks meer teverliezen

    Reactie door haarloos — 21 mei , 2007 @ 9:28 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: