DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

17 mei , 2007

TUINBEURS – Kasteel d’Aertrycke

Filed under: le provencal,tuinbeurs — donviona @ 10:50 am
Kom langs op “Hof & Huis” en voel je blad in levende lijve!
Het prachtige park van het neogotisch Kasteel d’Aertrycke te Torhout(Oostende) is perfect onderhouden met daarin een prachtige verzameling aan in- en uitheemse bomen, duiventil, badhuis, boothuisjes en twee grote vijvers die het kasteel als het ware omarmen. Door zijn jarenlange traditie is deze beurs uitgegroeid tot een ware topper voor bezoeker en exposant! We verwachten opnieuw ongeveer 180 exposanten en demonstranten

Tuinen in de kijker!
Tuinaanleg! ’t Blijft een boeiende job! Je krijgt als tuinarchitect of tuinaanlegger de unieke kans om van de tuin een prachtig verlengstuk van het huis te maken. Een rustpunt voor de één, een actief paradijs voor de ander. Dit boeiende en gespecialiseerde vak verdient de nodige aandacht. Tendens en de regionale zenders Focus en WTV komen op donderdag 17 mei de tuinen op de beurs filmen en 2 dagen later – op zaterdag 19 mei – worden de tuinen al meteen op televisie getoond. Als promotie voor de beurs en uiteraard voor de exposanten kan dit tellen
Planten, planten en nog eens planten
Een tuin zonder planten … ’t ware zonde! Een 30-tal kwekers bieden u tijdens de 4 dagen van de beurs hun planten aan. Het aanbod is ruim en gevarieerd. Planten voor de kuststreek vind je in overvloed bij Aquabotanica uit Veurne, de mooiste hortensia’s bij Guy Pieters en fuchsia’s bij Argos Green Center. Bij nieuwkomer Netelvuur kom je alles te weten over kruiden en Karel Goossens vertelt graag over zijn buxusplanten. De ruime collectie rozen van André Casteels, het grote aanbod hosta’s van Henri Govaerts en de speciale planten van Greet & Chris, het zijn allemaal pareltjes voor de tuin. Ben je op zoek naar rotsplanten, ga dan zeker langs bij Hodister.
Een vaste waarde: de terrasplanten en hangplanten van André Demuynck! De smakelijke kruisbessen van Marc Geens en de oranjerieplanten van Luc Keustermans, de bladverliezende azalea’s en rhododendrons van Matthijs Bloemisterij, de fantastische oude olijfbomen van Peter Ramaekers, je komt ogen te kort! Daarnaast nog het mooie aanbod van Groenpalet, Happy Garden, Hortalis, Jap, plantenkwekerij Denuwelaere en nog zo vele anderen.
Grote bloembinders
Grote bloembinders komen naar Torhout!
In de voorbije jaren kwamen reeds verschillende grote bloembinders langs in Torhout. Dat is dit jaar niet anders. Een aantal bekende namen kunnen we jullie nu al geven. In de voorbije jaren was – en ook dit jaar is dat niet anders – Gudrun Cottenier van ‘De Groene Verbeelding’ een vaste waarde op de beurs. Sindsdien werd ze ook één van de vaste gezichten in het programma ‘Groene Vingers’ op VTM. Zie ook http://www.degroeneverbeelding.com
Je kunt een workshop bijwonen met Franky Bollingh. Daar moet je vooraf voor reserveren door vanaf 24 april vanaf 13.30 te bellen naar Gwenny Mestdagh op 051/263465.
Ann Desmet decoreerde op ons ander evenement in Oostende – Winterwarmte aan Zee – al een kerstboom en komt nu naar Torhout om op donderdag 17 mei een demonstratie te geven. Ann heeft een ongedwongen en natuurlijke stijl met veel aandacht voor oude rituelen rond bloemen en planten. Het liefst werkt ze met rozen. Ook de naam van haar zaak “De Egelantier” verwjst naar een oude roos.
Meesterbinder Stefan Roosen is gespecialiseerd in bruidswerk en zal tijdens zijn demonstratie vertrekken van een aantal vooraf gemaakte grondvormen die hij invult tot vernieuwende, eigentijdse en seizoensgebonden bloemstukken.
Eten tijdens de beurs:
Er zijn verschillende cateringpunten voorzien.
-Wilde jij je al altijd een echte kasteelheer voelen? Boek dan nu al je maaltijd in het Passim restaurant Kasteel d’Aertrycke. Reserveren is aangewezen: 050/222.500 of kijk op http://www.passim.be
-Daarnaast kun je in de Bistro op het domein terecht voor een mooi aanbod kleinere maar heel verzorgde gerechten. Reserveren is hier niet mogelijk maar de bediening door Passim is er vlot en verzorgd.
-Op het middenplein voor het kasteel komt opnieuw een groot terras met zicht op de duizenden planten van de kwekers. De catering wordt daar verzorgd door BAOBAB catering en biedt een uniek assortiment uit de rijke internationale keuken. Ze zijn een goede aanvulling op het ruime aanbod dat reeds aanwezig was op de beurs.
-Ook de ” Le Provencal” zal er zijn met een ruim aanbod aan, Jambon d’Auvergne,Fromages de Provence(france) & British Cheeses.
http://www.provencal.be

Hof & Huis 2007
van donderdag 17 tot zondag 20 mei
Inkom :algemene inkom: € 8
jongeren (12 j – 18 j)
en 60+ : € 7
kinderen: gratis
Parking is vanaf nu GRATIS
(Honden aan de leiband toegestaan)

Locatie :Kasteel d’Aertrycke
Zeeweg 42
8820 Torhout ( Oostende)

(Bron: http://www.provencal.be)

Don Viona

Advertenties

1 reactie »

  1. ik was er, en ondanks het slechte weer zag ik dat het goed was, al was de opstelling nogal chaos getint, ik heb uiteindelijk gevonden waar ik voor gekomen was..bloemen en planten en een hapje

    Reactie door Fred uit Brugge — 21 mei , 2007 @ 11:30 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: