DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

18 mei , 2007

DE LIJN – De Lijn parkeert wagen op dak van bus

Filed under: de lijn,evergem,flanders expo,Gent,openbaar vervoer — donviona @ 7:04 pm

– Vervoers-maatschappij ‘De Lijn’ lanceert zaterdag de campagne ‘Neem de bus of tram als je de stad in gaat’.

Het is een campagne met een knipoog. Om het parkeerprobleem te helpen oplossen, worden onder meer duikers ingeschakeld, die wagens in het kanaal parkeren. Uit een onderzoek bij vierduizend reizigers is gebleken dat twee automobilisten op drie die de bus of tram nemen, dat doen om parkeerproblemen te vermijden. De Lijn wil de voordelen van het openbaar vervoer in de kijker zetten en heeft daarvoor onder meer een wagen op het dak van een bus geparkeerd.
‘De ondervraagde reizigers vinden dat reizen met de bus of tram goedkoper, handiger en minder stresserend is. Wie de bus of tram neemt, kan immers aan het begin of einde van een winkelstraat in- en uitstappen’, aldus Saskia Schatteman, de directeur marketing en communicatie bij De Lijn. De blikvanger van de campagne is een bus met een auto op het dak. Voorts zullen kikvorsmannen van het fictieve bedrijf ‘Cardive’ folders uitdelen met een oplossing voor het parkeerprobleem: de duikers parkeren auto’s tegen betaling in het kanaal. http://www.cardive.be/ .
Tot slot is er ook een radiocampagne die automobilisten in de wagen wil bereiken via drie ludieke radiospots. De bus met de auto op het dak rijdt van 19 mei tot en met 6 juni rond in Leuven, Brugge, Gent, Antwerpen en Hasselt.
Reactie: Dus allen daargeen ( met de auto) want met ‘de lijn’ ben je langer onderweg en het kost je met 3 kids en je vrouw erbij een aardige cent…
Ja ,gebruik het openbaar vervoer zegt men , het je al ooit getest hoelang je onderweg bent van Evergem naar Flanders expo… ??? Heel lang dus , met de auto doe je er 12 minuten over…met ‘de lijn’ zeker 45 minuten .En dan is er nog de kostprijs…maar het grootste probleem zijn je aankopen, waar moet je die kwijt ???? Een bagage koffer heeft zo’n bus niet..en aan huis bezorgen kost hopen geld…
En in de regen , daar sta je dan in zo’n mooi glazen hokje, mooi maar niet waterproof…en zeker niet winddicht natuurlijk, je zal het maar meemaken…dat hij juist weg is.
Nee, ik vind het een mooie poging en soms is het wel zinnig , maar meestal gebruik ik de wagen, ik heb die uiteindelijk toch voor iets aangekocht denk ik dan… misschien ben ik fout bezig , maar tot het tegendeel bewezen is…rijd ik.
Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: