DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

20 mei , 2007

GENT – DEINZE – Motorrijder komt om bij ongeval.

Filed under: automobilisten,Mag,motorrijders,ongeval,verkeersagressie — donviona @ 6:03 pm

zo 20/05/07 – In Bachte-Maria-Leerne, een deelgemeente van Deinze tussen Gent en Deinze , is gisterenmiddag een motorrijder om het leven gekomen.
Rond 16 uur reden twee motoren op de Leernsesteenweg toen plots een auto opdook uit een zijstraat.

Een van de motorrijders, een 32-jarige man uit Drongen, kon de auto niet meer ontwijken.
De man overleed ter plaatse. Volgens het parket had de autobestuurder de motorrijders voorrang moeten verlenen.

Reactie: Het zoveelste dodelijke ongeval waar de motorrijder niet in fout is ; nogmaals het bewijs dat er iets misgaat met de verkeersveiligheid als het motorijders betreft. Reeds jaren is MAG ( http://www.mag.be ) vragende partij om de aanpassingen aan de wet , de wegen en de mentaliteit toetepassen.
Maar geen enkele partij heeft daar vreemd genoeg oren naar… zij beschouwen motorrijders nog steeds als krapuul of gekken die over de weg scheren…in een lederen pak.
In plaats van motorrijders tebeboeten die 8km/h tesnel rijden zou men beter strenger optreden tegen automobilisten die weigeren voorrang teverlenen… ik noem het gewoon verkeers- agressie…wat zich op onze wegen afspeelt.
Nu heeft men zelfs van overheidswege o.a beslist geen campagne meer tevoeren ‘pro motorijders ‘…. moet er nog duidelijker gezegt worden dat zij 2 de rangsburgers zijn..??? in de ogen van de politiekers.

Als motorijder
Don Viona

Advertenties

3 reacties »

 1. Ik denk dat die motorrijder toch ook niet zo traag reed gezien de inpact . maar goed voorrang is nog steeds wet, en wat u schrijft klopt dus wel, nog teveel autobestuurder kijken gewoon niet naar motor-rijders om, zij voelen zich immers sterk. en hopen op de politiek , is een illusie, dat heeft het verleden uithewezen..

  Reactie door Vanhulle Dirk / Aalst — 21 mei , 2007 @ 9:20 am | Beantwoorden

 2. Dirk, het klopt wel dat hij te vlug reed, en het is daar reeds meerdere malen met dezelfde afloop gebeurd vandaar een beperking van 70 km/h met een zicht van ruim 1 km en een brede 2vaksbaan met fietsbaan ernaast. maar ik heb twee vrienden in een analoog verkeersongeval verloren de ene reed 50 en de andere 60; beiden zijn ze aan de hoek van het dak blijven hangen. hadden ze vlugger gereden dan waren ze misschien over de wagen gegaan en misschien nog in leven. Het herinnert mij aan een voorval een 25 jaar terug: ik kwam weliswaar te snel af gereden, toen een auto net voor mijn moto de weg op kwam. Door het nodige rubber op de weg achter te laten is er niks gebeurd. Toen ik de automobilist om uitleg vroeg was de reactie met een smile; “Gij reed toch te vlug”.
  Mijn bloed kookte toen ik hem antwoordde, of dit hem het recht gaf mij te doden. Deze mentaliteit wordt heden ten dage meer en meer toegepast in ons landje waar koning snelheidsbeperking en koningin “de anderen moeten maar stoppen” de skepter zwaaien. Hoeveel kids en andere zwakke weg-gebruikers leren “niet” om te gaan met verkeer? Laat die maar los als ze ouder zijn en in een doos met moter kruipen. Verkeersopvoeding in Belgie beperkt zich tot traag rijden. Ok aan scholen en aanverwante toestanden, voor de rest geeft dat traag rijden de overheid de macht om overal gevaarlijke snelheidsremmers te plaatsen, met als gevolg ongevallen en daarna nog een strengere snelheidsbeperking. Waarne ’t lolleke weer herbegint. Het brengt natuurlijk wel veel geld in’t laatje. Waarschijnlijk komt het ook omdat Belgie het enige land ter wereld is die een rijbewijs en geen rijvergunning aflevert.;-)
  Sorry maar ’t moest er even uit.

  Reactie door Yvan Gent — 22 mei , 2007 @ 6:59 pm | Beantwoorden

 3. Als je met de moto rijdt zijn er een paar gouden regels:
  1)Ga er van uit dat alle andere weggebruikers het op je leven gemunt hebben.
  2) Beeld je in dat je in je onderbroek op de moto zit en ieder moment kan vallen.

  Reactie door Anonymous — 23 mei , 2007 @ 7:46 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: