DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

21 mei , 2007

GENT – Grote schuldenberg NTG is een raadsel.

Filed under: Decaluwe,Gent,NTG,Schulden — donviona @ 12:29 pm

GENT – Hoeveel de schuldenberg van NTGent is, staat nog niet vast, zei schepen van Cultuur Lieven Decaluwe (Spirit).

Hij zal de NTGent-top vragen in een gemeenteraadscommissie in september uitleg te geven over de koers die zal worden gevolgd en hoe de sanering zal gebeuren. De oppositiepartijen (Vlaams Belang, CD&V en Groen!) hadden in de gemeenteraadscommissie Cultuur veel vragen over NTGent. Ze vroegen duidelijkheid. Lieven Decaluwe, die ook voorzitter is van NTGent, kon niet vertellen hoeveel het tekort precies bedraagt. ‘De raad van bestuur zal op 23 mei vaststellen wat het tekort is’, zei hij. Artistiek leider Johan Simons had woensdag verklaard dat de schuldenberg tot 2,7 miljoen euro was opgelopen. Decaluwe sprak van 2,3 of 2,08 miljoen euro. Dat is wel een serieus verschil. NTGent heeft een budget van ongeveer 8,3 miljoen euro. Hij legde uit dat het verschil te maken heeft met de boekhouding en de wijze waarop afschrijvingen gebeuren. Revisoren zijn aan het bestuderen hoe dat best gebeurt. Hij wees erop dat NTGent ongeveer 20 stukken op het repertoire heeft staan, ook nog van Simons’ Hollandiatijd, die nog worden gespeeld. In NTGent zijn er zeven bedrijfswagens, die variëren van een Mercedes tot een Skoda. Sommige directieleden hebben een bedrijfswagen die bij hun loonpakket hoort. Dat de artistieke leider een chauffeur zou hebben, sprak hij tegen. Ook dat het regel is dat er eersteklas wordt gereisd met de trein. Over hotelverblijven zijn er afspraken met Gentse hotels en bed and breakfasts. De lonen in NTGent worden betaald volgens de barema’s van het theaterdecreet. Voor de directie liggen ze op het marktniveau. Decaluwe zei dat hij nog voorzitter blijft tot 13 juni, wanneer de nieuwe raad van bestuur is geïnstalleerd.

Reactie: Nog een bewijs dat de Gentenaar de opgedrongen de cultuur hedze meer dan beu is, Het NTG trekt niet genoeg betalende bezoekers, zo word de put steeds dieper.. maar toch doet men verder… ‘ iemand zal het wel betalen ‘ is de slogan.
En wat meneer de voorzitter (L.decaluwe) betreft, als die al niet weet hoe groot de schulden berg is , dan stelt men zich wel vragen bij het algemene dagdagelijks beleid van het NTG… Sluiten die zaak is misschien nog het goedkoopste…er zullen er weinig van wakker liggen , misschien enkel diegene welke nu met de Mercedes mogen rondrijden..zullen wat moeten inbinden.

Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: