DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

22 mei , 2007

GENT – Op nummer 1 in vlaanderen

Filed under: Gent,toeristische stijger — donviona @ 6:38 pm

Gent sterkste toeristische stijger in Vlaanderen
Met een stijging van het aantal overnachtingen met 9,6 procent is Gent de sterkste toeristische stijger in Vlaanderen. De stad mocht tijdens de eerste elf maanden van 2006 622.351 overnachtingen noteren, zo meldt het kabinet van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. Daarmee overtreft Gent ruimschoots het Vlaamse gemiddelde, dat met 3,9 procent steeg. Niet alleen onze buurlanden (Nederland plus 5 procent, Duitsland plus 7,1 procent en Frankrijk plus 1,5 procent) hebben Gent ontdekt. Vanuit Europa is er een sterke groei van het aantal overnachtingen van Zwitsers (plus 25,5 procent), Portugezen (plus 18,6 procent), Grieken (plus 75,5 procent) en Polen (plus 60,8 procent). Ook heel wat meer Canadezen (plus 28,9 procent) en Indiërs (plus 39,2 procent) brachten vorig jaar een bezoek aan Gent.
“De Vlaamse kunststeden zijn ons toeristisch topproduct, tot in het verre buitenland”, zegt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. “Antwerpen, Brussel en Brugge zijn al jaren klassieke bestemmingen voor toeristen uit Japan, Amerika en heel Europa. Maar Gent is aan een sterke opmars bezig.” Bourgeois zal nog voor het zomerreces zijn toeristisch actieplan voorstellen aan de regering. Daarmee wil hij de Vlaamse kunststeden beter promoten in het buitenland. De minister zal hiervoor dit jaar 600.000 euro vrijmaken. De volgende jaren wil hij dit bedrag nog verhogen.
(bron:belga)

Reactie: Ja, Gent is een mooie stad , met mooie gebouwen en veel kunst… dit is wat de tourist zoekt en vind…maar Gent is voor de Gentenaars bijna onleefbaar geworden , overal worden wij betutteld en terecht gewezen… Zone 30; parkeer politie… enz…. nee, dan spreek ik nog niet over de prestige projecten die ook moeten betaalt worden uit de stadskas.. ja,voor ons is het hard…maar dat beseffen die touristen natuurlijk niet… nog één geluk, we mogen nog op straat rondlopen als de touristen onze terrassen in beslag nemen…

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: