DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

23 mei , 2007

GENT – Gentse postbodes morgen weer op ronde en de chauffeurs vandaag al aan de slag .

Filed under: I.vervotte,Post,staking,Stakingsrecht — donviona @ 1:14 pm

GENT – De Gentse postbodes hervatten morgen het werk.

Ze zullen er wel nauw op toezien dat de directie van De Post de nu gemaakte afspraken naleeft.De afspraken die nu op papier staan, bieden volgens de vakbonden voldoende garanties. ‘Het is pas op het moment dat we opnieuw starten met werken dat we kunnen zien of De Post de gemaakte engagementen kan nakomen’, aldus sectorverantwoordelijke van ACV-Transcom Lieve Vanoverbeke. ‘Een constante opvolging van de gemaakte afspraken is uiteraard wel nodig’. Volgens het ACV is ongeveer een kwart van de postbodes vanmorgen aan het werk gegaan. ‘We vragen iedereen morgen de staking te stoppen.’ Tijdens een vergadering met de driectie werd dit vanmorgen nog bevestigd. Jozef De Doncker van het ACOD sluit zich daar bij aan. ‘Op een paar mensen na heeft iedereen er wel oren na om morgen het werk te hervatten. Het komt er nu op aan om die paar anderen nog te overtuigen’. Volgens De Doncker biedt de leiding van De Post voldoende garanties om alle problemen die de postverdelers ervaren, grondig te bekijken. ‘We vragen dit al jaren, maar deze vraag werd nooit ernstig genomen. Nu wel.’ De chauffeurs van Gent 1, het postkantoor aan het Stapelplein waar al 12 dagen gestaakt wordt, zijn woensdag opnieuw aan de slag gegaan. De chauffeurs krijgen zoals eerder beloofd het gezelschap van ‘experts’ van de Post. Die moeten uitmaken waar de pijnpunten liggen van hun rondes. (bron:belga)

Reactie: De strijd is gestreden en gewonnen , schijnbaar toch.Ik hoop dat er dus een einde komt aan deze heibel en we weer onze betalingen tijdig in de bus krijgen…echt ik miste ze al….
Maar nogmaals is aangetoond dat staken het enige middel is om de patroons over de brug tedoen komen…zolang men van dit stakingsrecht geen misbruik maakt vind ik het prima… ( zie :SABENA & Boel dossiers) waar iedereen verloren heeft…op één vakbondsvrouw na ( I.Vervotte Cd&V) welke het nu voor het zeggen heeft… foute logica dus.. je gaat tenonder met je leden , of je wint allemaal lijkt mij eerlijker en stinkt niet zo hard..

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. ten mindste gezond verstand in het land van Jakob Van Artevelde…

    Reactie door Maharal — 24 mei , 2007 @ 6:05 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: