DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

23 mei , 2007

VLAAMS BELANG – Vlaams Belang te weinig op VRT

Filed under: FDW,Verkiezingen,Vlaams Belang,VRT,zendtijd — donviona @ 12:01 pm
‘Vlaams Belang’ heeft geteld hoe vaak het op de VRT komt in nieuws- en duidingsprogramma’s en is niet gelukkig met de gang van zaken.


Volgens het resultaat van deze eigen telling hinkt de partij achterop tegenover de traditionele partijen.Voorman Filip Dewinter wil daarom dat een onafhankelijke instantie statistieken bijhoudt en zonodig sanctioneert door een deel van de dotatie in te trekken. ‘We beseffen dat meerderheidspartijen met regeringsverantwoordelijkheid veel meer aan bod komen dan oppositiepartijen. Dat is de logica zelve’, zegt Dewinter. ‘Niettemin moeten bepaalde verhoudingen worden gerespecteerd en dat is niet altijd het geval’.
Vlaams Belang voerde tussen november 2006 en mei 2007 een screening uit van de aanwezigheid van politieke partijen of hun vertegenwoordigers in het Journaal, Terzake, De Zevende Dag en Morgen Beter. Radio-uitzendingen werden niet geanalyseerd, Villa Politica, dat grotendeels live vanuit het parlement in de ether gaat, evenmin.
De partij telde alleen het aantal items. Haar conclusie is dat SP.A-Spirit, Open VLD en CD&V/N-VA in 87 procent van de politieke berichtgeving van de openbare omroep aan bod kwamen. Vlaams Belang kwam uit op zeven procent, Groen! op vijf procent. De cijfers spreken volgens Dewinter boekdelen over de objectiviteit van de VRT.
Dewinter wil dat er, naar Frans model, een instantie in het leven wordt geroepen die de aanwezigheid van de partijen in politieke programma’s precies registreert en de cijfers geregeld aan het parlement en de partijen overmaakt. Die instantie – het mag de Vlaamse Regulator voor de Media zijn – moet volgens Vlaams Belang kunnen sanctioneren als ‘bepaalde regels van objectiviteit en neutraliteit niet worden gerespecteerd en al dan niet deels de overheidsdotatie kunnen intrekken’.
Reactie: Terug gaat het VB de strijd aan met de normale democratische samenleving, nu willen zij meer zendtijd om hun walgelijke boodschap uittedragen. Een boodschap waar geen zinnig mens zit achter tewachten…Maar met de verkiezingen en zich en de slechte polls worden zij natuurlijk onrustig…en grijpen alle middelen aan om in de kijker tekomen…
1 goede raad misschien aan de VRT , houden zo….zend misschien een leuke film uit inplaats van die zwart/bruine haat roddels en halve waarheden..

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: