DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

29 mei , 2007

BIZAR – Vlaming in Turkse gevangenis

– Sinds twee weken zit Leuvenaar Bert Eggers (59) in een Turkse cel na een verkeersongeluk dat aan een passagier het leven heeft gekost.
Eggers heeft nog geen juridische bijstand gekregen en heeft dringend medische verzorging nodig. Bert Eggers bestuurde op 14 mei een busje waarmee drie zieke patiënten en hun verzorgers een reis maakten door Turkije, die mee werd georganiseerd door vzw Gehandicaptenzorg van de Socialistische mutualiteit. Ook Berts terminaal zieke vrouw was bij de patiënten. Om een nog onbekende reden ging het busje over de kop. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht en vier dagen later bezweek een van de rolstoelpatiënten. Een andere patiënte ligt nog altijd in een Turks ziekenhuis. Enkele uren na het overlijden van de Belg werd Eggers van zijn bed in het ziekenhuis getild. Beschuldigd van ‘onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’ werd hij in Antalya in de gevangenis opgesloten.
Sinds maandag 21 mei is Eggers’ terminaal zieke echtgenote weer thuis.
Volgens zoon Bruno Eggers leeft Eggers in de gevangenis van Antalya in een grote, overbevolkte slaapzaal. Hij werd met zijn infuus en zonder verdere verzorging van het ziekenhuis naar de gevangenis gebracht en heeft sindsdien geen medische verzorging meer gekregen. Zijn wonden zijn aan het etteren. Met reepjes onderbroek en water probeert hij zijn wonden te verzorgen.
Hij heeft zijn infuus zelf verwijderd. In een brief aan zijn familie heeft hij het over stinkende matrassen en een gat in de grond als wc.De Turkse autoriteiten eisten dat de echtgenote van de overleden rolstoelpatiënt een klacht zou indienen tegen Eggers. Ze werd naast het lijk van haar man urenlang verhoord. ‘Bert killed your husband. Sign this papers’, zeiden de agenten. Maar de weduwe weigerde. Nu onderhandelt de Belgische consul met de Turkse overheid over een borgtocht. Bruno Eggers weet niet meer wat te doen. ‘Mijn broers en ik verzorgen nu, in de examenperiode, elke dag mijn moeder. Wij hebben wel vernomen dat de Belgische consul in Ankara mijn vader heeft bezocht en met het dossier bezig is. Maar we zijn niet verzekerd voor rechtsbijstand. Wij hopen dat de Belgische consul een gevangenisrekening heeft geopend voor mijn vader zodat hij toch zeep en toiletpapier kan kopen.’ Volgens Marie-Louise Dewil van de Socialistische Mutualiteit heeft Buitenlandse Zaken al stappen ondernomen om Eggers vrij te krijgen.

Reactie: Als je dit leest word je toch wel een beetje koud van binnen , en dit land wil dan nog in de Europse Unie komen ?? Dergelijke mentaliteit kunnen we missen als de pest…
En dan zijn wij de racisten ??? Sorry, maar op deze wijze word je het beslist… doe zo verder en jullie zullen zeker de allochtone turkse bevolking hier in een kwaad daglicht stellen.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: