DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

30 mei , 2007

F1 – GP MONACO – UPDATE McLaren onderzoek

Filed under: alonso,Ecclestone,F1,FIA,mclaren,monaco — donviona @ 3:57 pm

Ecclestone: “Zware straf voor McLaren is mogelijk”
[30 mei – 12:42]
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft verklaard dat er McLaren een zware straf boven het hoofd hangt als ze inderdaad schuldig worden bevonden aan het overtreden van het reglement. De FIA verklaarde afgelopen maandag dat het een onderzoek had ingesteld naar een mogelijke overtreding van de internationale sportieve code door het McLaren-team. Vreemd genoeg haalt Ecclestone aan dat ook een overtreding van het sportief reglement zou kunnen bestraft worden. “Ik weet niet wat de teamorders zijn of waren, maar het is zeker dat als er teamorders waren, het tegen alle sportieve reglementen indruist die we hebben,” verklaarde de Brit. “Als er orders waren, zouden ze er heel gemakkelijk vanaf komen als ze dezelfde soort boete krijgen als Ferrari indertijd.” Ferrari werd na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk in 2002 bestraft met een boete van een miljoen dollar nadat Barrichello zijn teamgenoot Michael Schumacher moest laten passeren. Die boete was echter enkel het gevolg van een podiumceremonie die niet volgens de regels verliep. “Een boete voor McLaren – met een budget zo groot als dat van hen – zou niet hetzelfde effect hebben als het inhouden van punten,” besloot Ecclestone.
McLaren onschuldig bevonden door de FIA
[30 mei – 16:03]
McLaren heeft tijdens de Grand Prix van Monaco geen inbreuk gepleegd op de Internationale Sportieve Code. Dat oordeelde de FIA vandaag na haar onderzoek te hebben afgerond tegen de Britse renstal. Eerder deze week verklaarde de internationale autosportfederatie dat het een onderzoek had ingesteld naar de incidenten die zich voordeden tijdens de Grand Prix van Monaco, waar McLaren-teambaas Ron Dennis openlijk toegaf zijn rijders de opdracht gegeven te hebben elkaar niet te bekampen tijdens de race. De FIA zuivert McLaren echter van alle mogelijke blaam in haar verklaring. “Na het radioverkeer bestudeerd te hebben tussen McLaren en haar piloten, samen met het verslag van de FIA en de data van het team, is het duidelijk dat de acties van McLaren tijdens de Grand Prix van Monaco volledig rechtmatig waren en er geen verdere actie vereist is,” aldus de FIA.
McLaren tevreden met “professioneel” onderzoek
[30 mei – 17:06]
McLaren is heel tevreden met het verdict van de FIA dat stelt dat het team tijdens de Grand Prix van Monaco geen overtreding beging van de Internationale Sportieve Code. “We zijn blij dat de FIA na een extreem efficiënt, professioneel en grondig onderzoek heeft bevestigd dat de acties van het team volledig rechtsgeldig waren,” stond te lezen in een persverklaring van het Britse team. Het commentaar van Ron Dennis in navolging van de Grand Prix van Monaco centreerde zich rond twee kwesties; de pitstopstrategie en de bewering dat de rijders niet de toelating hadden om tegen elkaar te racen. Ron Dennis verklaarde na het oordeel van de FIA: “Het hele team was zonder twijfel teleurgesteld dat de uitstekende race van zowel Fernando als Lewis, dat resulteerde in een geweldige één-twee overwinning, tijdelijk werd bezoedeld.” “De efficiënte interventie en de daaropvolgende navraag van de FIA aangaande de aantijgingen van de afgelopen drie dagen hebben nu alle twijfel weggenomen over de manier waarop het team haar wagens deed rijden in de Grand Prix van Monaco. Het team, Fernando Alonso en Lewis Hamilton kunnen zich nu concentreren op de Grand Prix van Canada.”
Reactie: Ja ze lopen met geslepen messen rond tegenwoordig in het F1 wereldje. Als het niet lukt op de baan proberen ze het wel op een andere manier.
Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: