DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

31 mei , 2007

GENT – Steven De Smet ‘Ik ben bi’

Politie maakt promotie voor buurtinspecteurs
GENT – Neen, politiewoordvoerder Steven De Smet heeft zich niet geout.

Bi is namelijk ook de afkorting van buurtinspecteur en de Gentse politie gebruikt de slogan op haar vernieuwde website om het contact tussen de bevolking en haar buurtinspecteur te verstevigen.
Weet u wie uw buurtinspecteur is? Wel, binnenkort hoeft u op de website van de Gentse politie enkel uw eigen straat in te tikken en u krijgt naam, telefoonnummer en eerlang ook foto van de persoon in kwestie.
Steven De Smet: ‘Laat ons eerlijk zijn, de vroegere wijkagent had de reputatie een buikje te hebben, het rustig aan te doen en oninteressant werk te moeten verrichten. Dat klopt echter van geen kanten met de realiteit. Meer nog, buurtinspecteurs hebben niet alleen een zeer belangrijke sociaal-maatschappelijke functie, maar worden bij ieder belangrijk gerechtelijk dossier betrokken. Ik durf zelfs zeggen dat de affaire Dutroux nooit dusdanige proporties had aangenomen met een degelijk netwerk van buurtinspecteurs. Zij zijn de ogen en oren van wat er leeft en gebeurt in een wijk. Zij kennen de bewoners en communicatie betekent informatie en dat leidt naar de oplossing van problemen.”Bovendien zorgt de buurtinspecteur ervoor dat sommige zwakkere bewoners niet uit de boot vallen. Zij zijn tegelijk socioloog, psycholoog en criminoloog.’Helaas weten nog te weinig jonge agenten hoe boeiend de job van buurtinspecteur kan zijn. ‘De meesten kiezen voor de interventiepolitie omdat ze denken dat daar meer actie is. Maar het zijn de buurtinspecteurs die een zaak kunnen aanpakken én ook afwerken. En de warmte en genoegdoening die ze dan terugkrijgen van de wijkbewoners is groot.’Ook burgemeester Termont gelooft heel sterk in het belang van de buurtinspecteur.
‘De kwaliteit van het leven wordt vooral bepaald door de onmiddellijke leefomgeving. De buurtinspecteur kan daarin een rol spelen. Als we de politie dichter bij de burger willen brengen, moeten we in de eerste plaats de buurtinspecteur opwaarderen.’
Maar hoe kan je jonge mensen warm maken als een buurtinspecteur door het gebrek aan ploegenpremies gemiddeld 400 euro netto per maand minder verdient dan iemand bij de operationele politie? Termont: ‘Daar wordt momenteel al iets aan gedaan door buurtinspecteurs ook regelmatig in te zetten voor manifestaties en voetbalwedstrijden, maar ik ben vast van plan om de verloning ook structureel te verhogen door een aanpassing van het statuut.’ (bron:Geert Neyt)
Info: http://www.politiegent.be/DEFAULTGROOT.html

Reactie: Terug krijg ik hoop dat ik mijn ‘wijkagent’ eindelijk leer kennen , want na veel bla bla van het vorige bestuur heb ik heel weinig postiefs gemerkt… die kerel zie ik dus nooit , en is telefonisch niet tebereiken ( schijnbaar) .Het word dus terug hopen en afwachten …

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: