DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

31 mei , 2007

JUSTITIE – Nieuwe melkkoe gevonden voor vadertje staat.

Filed under: brugge,politierechter,Segway — donviona @ 12:04 am

Te snelle Segway is verbeurd verklaard
De Brugse politierechter heeft gisteren een Segway verbeurd verklaard en de eigenaar en bestuurster ervan elk een zware boete opgelegd. Het is de eerste keer dat een bezitter van zo’n gemotoriseerde tweewieler veroordeeld wordt.
De politie nam de Segway midden april in beslag omdat de bestuurster veel te snel op het voetpad reed.Wettelijk gezien mag de scooter daar rijden, maar hooguit 6 kilometer per uur. Volgens de politie reed de bestuurster veel sneller. Bovendien had ze geen verzekering voor een motorvoertuig, wat verplicht is. De eigenaar uit Blankenberge beweerde dat zijn vrouw met de Segway niet op het voetpad, maar op de weg reed – waar 18 kilometer per uur de maximale snelheid is voor een Segway. De politie kreeg vandaag gelijk van de rechter. Zowel de eigenaar als zijn vrouw, die destijds met de Segway reed, kreeg een boete van 500 euro en een rijverbod van 8 dagen. De Segway, goed voor ruim 5.000 euro, werd verbeurd verklaard.Met dit precedent kan de politie streng optreden tegen te snelle Segways.

Reactie: Mijn vraag is dan ook: hoe heeft de politie die snelheid gecontroleerd ?? of flitsen ze nu ook al op het voetpad.??? Mij lijkt het meer op een nieuwe melkkoe die geld in het laatje moet brengen… want als we alles moeten gaan geloven wat de politie denkt te zien…wel dan staan we ver weg van een normale samenleving.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: