DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

31 mei , 2007

WERK – Eén op vijf Belgische werknemers is burn-out nabij

Filed under: Belgische werknemers,burnout,geestelijk uitgeput,StepStone — donviona @ 2:13 pm

– Een op de vijf Belgische werknemers is lichamelijk en geestelijk uitgeput door zijn werk.
De Belgen behoren tot de top drie van meest overspannen werknemers in Europa.Dat blijkt uit een onderzoek van het online rekruteringsbedrijf StepStone, waaraan 21.586 internetgebruikers deelnamen.
31 procent van de deelnemers zegt soms uit zijn reserves te moeten putten door stress op het werk. Slechts iets minder dan de helft van de Belgen (49 procent) zegt dat ze de druk op hun werk geestelijk en lichamelijk zonder problemen aankunnen.
De Belgen behoren tot de meest gestresseerde Europeanen. Alleen in Zweden en Duitsland zijn er nog meer overspannen werknemers. In Duitsland lijdt liefst 56 procent van de deelnemers onder de stress die hun werk met zich meebrengt en in Zweden is dat zelfs 59 procent. De Denen en de Nederlanders kunnen het best om met stress op het werk. 66 procent van de Denen en 62 procent van de Nederlanders zegt de stress nog aan te kunnen. Dat zijn er beduidend meer dan in andere landen.
StepStone voerde het online onderzoek in april bij 21.586 werknemers in België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Nederland en Frankrijk. Er namen 2.280 Belgen aan deel.

Reactie: Dus nogmaals word bewezen dat werken zeker niet gezond kan zijn in deze maatschapij welke steeds meer wil gedaan krijgen van zijn werknemers.Dat dit een enorme weerslag heeft in de kosten van de ziekteverzekering wil er dan ook niet in bij onze beleidsmakers.
De vraag is echter ” hoelang kunnen wij dit tempo nog aan ?? ” eer er harde akties zullen volgen vanuit de basis. ( “meer werk , minder loon” = de slogan voor de nabije toekomst ??)

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: