DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

1 juni , 2007

GENT – "Tour de France" gekte slaat toe.

Filed under: etalagewedstrijd,Gent,tour de france — donviona @ 1:33 pm

‘Alle Gentse etalages moeten Tour uitstralen’Wedstrijd wil leukste gevels en uitstalramen belonen
GENT – Maandag 9 juli doet de “Ronde van Frankrijk” Gent aan en als het van de opperdekenij afhangt, dan zijn alle handelszaken van de stad tegen dan versierd in het thema van de Tour. Stad Gent & opperdekenij zullen prijzen uitdelen aan de mooiste gevels en etalages.

Wanneer in Frankrijk de Ronde arriveert in een stad of een dorp, is de plaatselijke middenstand al weken op voorhand bloednerveus. De binnenstad van de Franse steden wordt telkens weer herschapen in een wielerdorp. Het chauvinisme kent er geen grenzen. Geen kroeg of winkel die niet versierd is in de kleuren van de Tour. De Organisatie Tour de France verkiest overigens elk jaar de start- of aankomstplaats die het leukste versierd is.Opperdeken Eli De Rijck bedacht het een paar weken geleden al om een grote etalagewedstrijd te organiseren.
….
De Rijck: ‘We roepen alle Gentse handelszaken op om hun etalage of hun gevel zodanig te versieren dat tegen 9 juli heel Gent in een Toursfeer leeft. Fietsen, truitjes, renners, Franse sfeer, kleuren, geel en groen. De stad is bereid gele linten en ballonnen te schenken als hulpmiddel. Er komt een jury van experts van de stad en de dekenij – schepen De Clercq verleent ook zijn medewerking.
Die zullen begin juli alle deelnemende etalages bekijken en prestigieuze prijzen uitreiken.’Prestigieuze prijzen? ‘De details volgen nog. Maar er is sprake van VIP-weekends, van een VIP-dag in de Ronde van Frankrijk, van een fiets van Eddy Merckx en andere leuke toestanden. Wie wil meedoen, mailt naar opperdekenij@euphonynet.be en geeft de naam van zijn zaak en het adres op, zodat de jury kan langskomen vanaf 20 juni.’
Ondertussen wordt vandaag gestart met het ophangen van reusachtige gekleurde spandoeken. Deze middag wordt het eerste spandoek opgehangen aan de hoek van de Langemunt en de Hoogpoort. Er zullen zo meer dan 60 vaandels komen die de stad een Tour de France-cachet moeten geven.Geeft toe, waarde handelaar, uw etalage of uw gevel kunnen niet uit de toon vallen. Er moet een snuifje Ronde van Frankrijk naar de voorbijganger toe stralen. Een kroeg is op dit ogenblik al uniek materiaal van Tom Boonen aan het verzamelen. In de Nederkouter komen fietsen aan de gevels, er bestaan plannen om alle Gentse reuzen in de buurt van de aankomst te posteren,… Na de verkiezingskoorts komt de Tourkoorts. Nog 38 keer slapen.(bron: Rudi Moeraert)

Reactie: De ‘Tour’ gekte noem ik het, wat heeft dat buiten voor de horeca zin voor een stad als Gent… hem wereld bekent maken ; zeggen sommigen, hem een sportieve uitstraling geven; zegt dan weer een ander.
Maar er zijn ook anderen ; Waarom onze Gentse belastingen gebruiken voor deze onzin… Waarom de Tour gebruiken als sportief element, nu de ‘Tour’ de laatste jaren gekenmerkt word door fraude, drugs en doping- gebruik en andere onsportieve toestanden…
Misschien moet er een dubbele dosis EPO in de prijzenlijst ook aanwezig zijn…is altijd meegenomen…tegen dat je eens een zwakke dag hebt…
Nee, voor vele ( de meeste ) Gentenaars is het niet nodig dat die Tour 2007 in Gent aankomt…maar dat word in alle toonaarden ontkend op het stadhuis natuurlijk… daar zitten toevallig enkele fiets-fanaten ( Guy en Frank op kop )….
De vraag die ik mij persoonlijk stel… als dit kan, waarom geen Auto en/of moto Grand Prix in Gent..??
en NEE, ik ben niet gekker dan diegene welke de Tour naar hier hebben gebracht… ik sla ook maar gewoon een beetje door…!!!

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: