DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

4 juni , 2007

GENT – Gent wil propere stad.

Filed under: Gent,nieuw gent,Sluikstorten,vuil — donviona @ 9:17 am

Wijk Nieuw Gent is weer proper
Opkuisdag is ‘signaal tegen sluikstorten’
GENT – Enkele bewoners van de wijk Nieuw Gent hielden een ‘opkuisdag’. Het moet een duidelijk signaal zijn aan alle sluikstorters: de buurtbewoners willen opnieuw van hun parkje kunnen genieten.

Brigadier van de Groendienst Erik Van De Velde is duidelijk opgetogen over de opkomst voor de opkuisdag. ‘Wij werken al jaren in deze buurt en het is hier alleszins niet altijd zo proper geweest. Soms kunnen we het gras niet afrijden omdat er te veel rommel ligt. Dit is dan ook een signaal aan die enkele bewoners die hier maar blijven sluikstorten.’
Dat het gedrag van enkele buurtbewoners soms aan het ongelooflijke grenst, weet Van De Velde maar al te goed: ‘Ze voelen zich beschermd door de anonimiteit in de hoge gebouwen. Je zou niet geloven wat ik hier allemaal al gezien heb. Huismoeders die iets laten aanbakken op het fornuis en dan maar alles, inclusief pot, door de venster gooien. Of een man die gezellig van een avondje voor de televisie aan het genieten was en op gezette tijden zijn leeg flesje bier zomaar door het raam keilde. Alleen als we ze op heterdaad betrappen, kunnen we daar iets aan doen. Maar veelal blijven de daders anoniem natuurlijk.’ Een van de enthousiaste helpers is Boudewijn Procureur. Het grijpen met de prikstok heeft hij al snel onder de knie en dan kan de speurtocht naar vuil beginnen. ‘Dit doe ik absoluut niet tegen mijn zin’, zegt hij. ‘Op andere dagen zou ik dat trouwens ook doen: als ik iets zie gooi ik het meteen in de vuilbak.’ Boudewijn vervult meteen ook een tweede opdracht. ‘Het is onze taak als ouderen om het jonge volkje te tonen hoe het moet. Maar het lukt ons wel, denk ik. Ook de Groendienst doet zijn uiterste best om het hier proper te houden.’ Na de gedane inspanningen werden de bewoners getrakteerd op een barbecue. Onder een zomers zonnetje genoot iedereen van de nieuwe buurttuin en werd elk stukje afval met argusogen gevolgd tot het in de vuilbak lag.De opkuisactie is het startsein voor een grote afvalcampagne van de stad Gent. Bewoners van de verschillende wijken worden aangezet om de handen uit de mouwen te steken voor een grondige opkuisbeurt. (bron: Frederik Velghe)

Reactie: Mooi maar hopeloos, dit volkje school je zomaar niet om daar een vrijwillige kuisbeurt…integendeel he is een signaal van ” doe maar, wij ruimen uw vuiligheid wel op “.
Mooi geprobeerd maar dit volk weet enkel waar ze fout bezig zijn als de boete in de bus valt..maar ja dat is ook weer zo moeilijk he.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: