DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

5 juni , 2007

DRUGS – Marokkaanse theehuisjes verkopen drugs

– In verschillende Marokkaanse theehuisjes in Antwerpen wordt drugs verkocht.
Dat blijkt uit een undercoverreportage van Terzake. Heel wat Marokkaanse ouders vragen dat politie en parket harder optreden tegen de verdachte theehuisjes.
“De theehuisjes worden vzw’s genoemd, maar “wzv”, winst zonder vereniging, zou een betere benaming zijn”, zegt Boubka Boulsmoume, een jeugdwerker uit de buurt.
Terzake deed zelf de test en kon in twee uur tijd op zes plaatsen drugs kopen boven de toonbank.”De politie doet af en toe een razzia, maar dat volstaat niet“, zegt Boulsmoume. “

De Marokkaanse ouders zijn bang dat hun kinderen later ook in dat milieu terechtkomen en willen dat er strenger wordt opgetreden.”Boulsmoume benadrukt ook dat niet alle vzw’s drugs verkopen. “De overheid moet ook vertrouwen kunnen geven aan de juiste vzw’s die wel iets doen om deze problemen op te lossen.”
Dat wordt door het parket bevestigd: vorig jaar werden al 45 vzw’s gecontroleerd in en rond Antwerpen, 19 werden werden gesloten en verzegeld door het parket.
We zetten nu al de maximale capaciteit van middelen in om de vzw’s te controleren“, zegt woordvoerster Dominique Reyniers van het parket van Antwerpen.”Als we onregelmatigheden vaststellen dan wordt er altijd opgetreden. We hanteren een nultolerantie-beleid tegen de vzw’s. Wie betrapt is wordt altijd gerechtelijk vervolgd.” Volgens een getuige in de reportage van Terzake treedt de politie af en toe op tegen vzw’s, maar openen de eigenaars enkele maanden later opnieuw een winkel onder een andere naam.De bewering dat in elk theehuisje drugs wordt verkocht, vindt Reyniers overdreven. “Dat moet ik tegenspreken. Meer dan de helft van de gecontroleerde vzw’s van dit jaar, waren wel in orde.”

Reactie : Wat iedereen reeds lang vermoede en nu door de TV bevestigd word schud de politie wakker… zijn zij nu werkelijk zo dom , of willen ze niet zien wat er gebeurd… al was het maar om het ‘VB’ geen gelijk temoeten geven…want spijtig genoeg hebben zij weer gelijk gekregen..
En de vraag van de allochtone ouders vind ik ook dubbelzinnig, zij weten in de eerste plaats wie wat doet…als goede burger speel je deze informatie toch gewoon door aan de politie…maar nee, zij weten van niks maar verwachten wel dat hun eigenste kroost buiten schot blijft..
PS. Dit probleem zal zich ook ongetwijfeld voordoen in andere grootsteden…maar daar weten ze schijnbaar ook van niets…

Don Viona

Advertenties

1 reactie »

  1. ja schijnbaar is het gezegde ” ziende blind zijn ” hier wel van toepassing, en zeker als het over allochtone zaken gaat.men is toch zo bang om voor racist door het leven temoeten gaan..maar kijk naar lokeren , daar loopt het totaal uit de hand.

    Reactie door Frank Desmet - Lokeren — 7 juni , 2007 @ 10:03 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: