DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

7 juni , 2007

WIELRENNEN – Frank Vandenbroucke – zelfmoordpoging

VDB onderneemt zelfmoordpoging
MILAAN – Wielrenner Frank Vandenbroucke heeft woensdag geprobeerd om zelfmoord te plegen in Italië. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazetta Dello Sport .

Vandenbroucke ligt momenteel op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis in Magenta. Volgens het Italiaanse agentschap is de toestand van de 32-jarige renner van Acqua / Sapone ernstig.
Frank Vandenbroucke, die in de omgeving van Milaan woont, kwam dit seizoen nog niet veel in actie. In februari werd hij geopereerd aan de knie, wat hem deelname aan de voorjaars-klassiekers en later ook aan de Ronde van Italië kostte.
Sinds 2000, het jaar na zijn knappe zege in Luik-Bastenaken-Luik, kende het wielerbestaan van VdB meer diepte- dan hoogtepunten. Naast heel wat fysiek leed raakte hij betrokken in een dopingzaak waarvan de nasleep nog steeds aan de gang is. Bovendien kreeg hij geregeld te kampen met depressies. Vandenbroucke is nog steeds in dienst bij de Italiaanse wielerploeg Aqua / Sapone. Zijn laatste grote overwinning dateert van 1999, toen won hij Luik-Bastenaken-Luik. Manager Paul De Geyter wilde donderdag niet veel kwijt over de zelfmoordpoging van Vandenbroucke. ‘Ik wens hieromtrent geen commentaar te geven. Het enige dat ik kwijt wil is dat ik Frank recentelijk nog aan de telefoon had’, stelde de manager en vertrouwensman van de veelgeplaagde renner. (bron:belga)

Reactie: Wielrennen is nu niet mijn favoriete sport maar VDB volg ik al enkele jaren , vandaar deze reactie. het is altijd spijtig dat iemand zichzelf zover brengt dat hij er een einde wil aanmaken.. maar als je jaren boven je kunnen en stand leeft en alle middelen goed zijn om dit tebereiken is het vragen naar problemen… iedereen heeft hem gesteund, en steeds kreeg hij een contract, maar niets is er uitgekomen , enkel beloftes en dagdromen… misschien moest VDB eens denken aan een minder in de kijker-lopende job…want stilaan moet het hem toch duidelijk worden dat de wielerwereld voor hem voorbij is… er is een tijd van komen en van gaan… maar daarom moet je het nog niet zo letterlijk nemen….. of is het weer een stunt om de aandacht tetrekken… ??? Met VDB weet je maar nooit.
Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. wat jullie ook zeveren over frank ik blijf achter hem staan en dan vooral als mens wat dat is hij . en op fietsend gebied hebben we nog nooit iemand gehad als frank . wat ik vooral wil dat is dat frank terug gelukkig word dat is mijn droom . een vader van drie kinderen die van het wielrennen houd en vooral van de mens op de fiets mvg hank . frank sterkte maat

    Reactie door Anonymous — 7 juni , 2007 @ 11:18 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: