DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

9 juni , 2007

REIZEN – Strengere controles op reizigers naar de VS

Filed under: controles,USA,visum — donviona @ 9:04 pm

– Europeanen die zonder een visum naar de Verenigde Staten willen reizen, zullen daarvoor binnenkort 48 uur vooraf een toelating moeten vragen.
Dat heeft de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Michael Chertoff gezegd in een gesprek .Reizigers uit 13 Europese landen hebben geen visum nodig om de Verenigde Staten binnen te geraken.
Ze moeten dan wel over een nieuw paspoort beschikken, dat door de Amerikaanse douane makkelijk kan worden gelezen, en ze mogen niet langer dan 90 dagen in het land blijven.

Maar Washington doet al een tijd moeilijk over die regeling omdat ze niet vooraf kunnen controleren wie het land binnenkomt.
Daarom wil Chertoff een soort elektronisch toegangsbewijs afleveren. Reizigers naar de VS zouden zich minstens 48 uur voor hun vertrek moeten registreren op een website en ook een vragenlijst invullen.Op die manier wil Chertoff naar eigen zeggen extremistische moslims die in Europa wonen, de toegang tot de Verenigde Staten ontzeggen.De minister wil trouwens ook het akkoord over de uitwisseling van de gegevens van luchtvaartpassagiers verlengen, iets waarvoor de Europeanen niet echt warm lopen.
Maar in het gesprek beklemtoont Chertoff dat de VS geen toegeving wil doen. “Uiteindelijk zullen de Europeanen moeten begrijpen dat wij nooit een andere regering zullen laten beslissen wie de VS binnenkomt“, zegt hij.

Reactie: En gelijk hebben ze, Amerika bepaald wie welkom is, ja,het kan niet overal zijn zoals in Belgie waar iedereen maar binnen en buiten loopt… want daar komen dan de gekende problemen van… illegaal , zonder papieren…enz…. allemaal zaken die we in feite kunnen uitschakelen door een controle aan de grenzen…. maar ja, die moesten verdwijnen hĂ©… Europa , de mooie droom…heeft gesproken.

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. het land van de vrijheid, maar goed dat ze hun grenzen niet wagenwijd open zetten.

    Reactie door USA Pro — 10 juni , 2007 @ 12:01 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: