DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

11 juni , 2007

GENT – TOUR DE FRANCE – 2007

Filed under: Gent,koning Albert,rooigemlaan,tour de france — donviona @ 12:35 pm

Koning duwt prominenten van Tour-tribune
GENT – Koning AlbertII komt op 9 juli naar de aankomst van de Tour de France in Gent. Promotioneel goed nieuws voor de organisatoren van de Tour-aankomst, zou je zeggen, maar tegelijk stelt het het Oost-Vlaamse organisatiecomité voor onverwachte moeilijkheden.

De voorbije maanden was immers met veel bloed, zweet en tranen de juiste zitjesverdeling uitgewerkt voor de VIP-tribune.
Nu de koning komt, vermindert het aantal stoeltjes gevoelig – ook al omdat naast de majesteit er plaats moet worden geruimd voor zijn veiligheidsmensen. Er zijn dus VIP’s die dreigen uit de boot – of liever: van de tribune – te vallen.
Reactie: Nu zullen ze op het stadhuis ook eens voelen hoe het is genegeerd teworden
– Rooigemlaan vier weken gedeeltelijk afgesloten
GENT – Vanaf volgende week wordt het aanschuiven op de stadsring.
De Rooigemlaan wordt per rijrichting telkens twee weken afgesloten. De toplaag van het wegdek wordt vernieuwd. Tegen de aankomst van de Tourrit zouden de werken achter de rug zijn. De werken vinden plaats tussen de Nieuwewandeling en Palinghuizen. De eerste twee weken wordt de rijrichting van Nieuwewandeling naar Palinghuizen aangepakt. Maandag wordt de signalisatie opgesteld en zijn er voorbereidende werken. Dinsdag en woensdag wordt de bestaande toplaag afgefreesd en vanaf vrijdag wordt de nieuwe laag gelegd.Het verkeer richting Palinghuizen wordt omgeleid via Overzet, Watersportbaan, Noorderlaan, R4-Binnenring Drongen, Industrieweg en zo naar Brugsevaart. Alle zijstraten kant centrum worden afgesloten, behalve de Bevrijdingslaan en de Drongensesteenweg. Die twee straten worden wel in de tweede week van de werken telkens één dag afgesloten. De fietsers kunnen gewoon door, net als de voetgangers. De bussen richting Palinghuizen worden omgeleid; de haltes worden tijdelijk afgeschaft. Ook de bewoners zullen hinder ondervinden: zo mag er niet geparkeerd worden binnen de werfzone.Vanaf maandag 25 juni start de tweede fase in de richting van Nieuwewandeling. De omleiding voor die werken wordt later meegedeeld. Volgens Leen Steuperaert van het Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen hebben de werken trouwens niks te maken met de Touraankomst op 9 juli in Gent. ‘Het gaat om structurele werken die al langer gepland zijn, omdat de bestaande toplaag versleten is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de werken tegen 9 juli achter de rug zijn.’
Reactie: Niks temaken met de Tour !! Laat ons lachen , ooit hebben ze een nieuw wegdek gelegt langs de ringvaart voor de Paus… vergeten ???
Stel je voor dat zo’n (God) wielrenner ergens in een put schiet…(er zijn er tenandere genoeg) dat kan je toch niet maken hé..
Don Viona
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: