DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

11 juni , 2007

POLITIEK – ‘GOD’ Terug in de wetstraat zegt CD-V

Filed under: CD.V,N-VA,Verkiezingen — donviona @ 12:01 pm

Dit is een overwinning van ploegenspel”
11/06/07 – Een triomfantelijke Yves Leterme heeft zijn aanhangers toegesproken in een zaal in Brussel. Hij wil naar eigen zeggen nu werken aan een positieve toekomst voor land en bevolking. “Wij zijn overmand door een gevoel van dankbaarheid tegenover de kiezers en tegenover de duizenden militanten”, zei CD&V-kopstuk en Vlaams minister-president Yves Leterme. “Dit is een overwinning die te danken is aan heel de ploeg van CD&V/N-VA.”
“We hebben woord gehouden”, zei een triomfantelijke Leterme, “We hebben van het kartel de sterkste formatie in Vlaanderen gemaakt.”Naast dankbaarheid heerste ook een groot gevoel van verantwoordelijkheid bij de CD&V-kopman. “We moeten zorgen voor de verandering die de mensen willen”, zei hij.Wij praten met alle partijen die constructief willen meewerken aan een positieve toekomst voor land en bevolking. Meer zekerheid, meer veiligheid, meer rechtvaardigheid en een moderne staatshervorming moeten daarbij de leidraad vormen.”Ge hebt allemaal een heel grote, dikke, frisse pint verdiend”, besloot een jubelende Leterme.
Ook de N-VA-voorzitter Bart De Wever was opgetogen met het resultaat van het kartel. Hij was zelfs bijna sprakeloos.
“Dit is mij nog nooit overkomen. Ik weet niet goed wat te vertellen. Het is lang geleden dat mijn partij bij de verkiezingen nog is vooruitgegaan”, zei De Wever.De N-VA-voorzitter benadrukte ook dat het moeilijkste nog moet komen. “De moeilijkste opdracht begint morgen. Dan moeten we ons programma omzetten in de realiteit.”Maar daar wilde De Wever nog even niet aan denken. “Vandaag heb ik alleen nog een afspraak met de bar.” Waarna hij het woord gaf aan “opperrups” Jo Vandeurzen.

CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen zei dat het succes van zijn partij te wijten is aan de keuze van de thema’s die de mensen interesseren.
Volgens Vandeurzen heeft zijn kartel de “juiste thema’s” gekozen en is het succes niet enkel te danken aan wat hij de “blunders van paars” noemt.Wel zei hij dat de terugval van de paarse partijen groter is dan hij verwacht had.Vandeurzen zette zich ook af tegen de stelling dat de Vlaamse kiezer voor rechts gestemd heeft en noemt CD&V een centrumpartij.Over mogelijke coalitiegesprekken wilde Vandeurzen nog niets kwijt. Hij wil eerst de cijfers en de zetelverdeling bekijken.
Inge Vervotte, de Antwerpse lijsttrekster voor CD&V, voelt het gewicht van de grote overwinning voor haar partij. “We hebben een enorme verantwoordelijkheid gekregen van de mensen, we willen dat au sérieux nemen en gaan al het mogelijke doen om deze mensen niet teleur te stellen.” Met wie CD&V daarvoor in zee wil gaan, kan Vervotte nog niet zeggen. “Het belangrijkste voor een politieke partij is dat je je programma kunt waarmaken. Maar uiteraard sta je daar niet alleen, je hebt partners nodig en dat zullen we de komende uren en dagen heel goed bekijken.”Voor Herman Van Rompuy (CD&V) komt de overwinning van het kartel niet als een verrassing. “Ik had dit persoonlijk wel verwacht, ook al stond ik alleen binnen de partij.””Ik ben geen profeet, maar ik dacht wel dat we beter zouden scoren dan in de opiniepeilingen”, zei Van Rompuy, die zelf de lijst trok in Brussel-Halle-Vilvoorde.”Ook de score van Jean-Marie Dedecker had ik verwacht. Achteraf ben ik dus blij dat de N-VA aan onze kant is blijven staan tijdens de crisis.”
CD&V/N-VA wil nu een staatshervorming. “We hebben een socio-economisch plan, maar ook een staatshervorming is broodnodig.””En daarvoor is een twee derde meerderheid nodig. Ik verwacht dus heel lange onderhandelingen.” Volgens de Leuvense lijsttrekker van het kartel CD&V/N-VA wijzen de verkiezingsresultaten op de ontevredenheid over paars. Devlies hoopt nog op een extra zetel na de apparentering.
“De verkiezingsuitslag is het gevolg van een grote ontevredenheid bij de bevolking over het gevoerde paarse beleid”, reageerde de Leuvense CD&V/N-VA-lijstrekker Carl Devlies.

Reactie: De ‘T’jeeven en hun ‘Zwarte’ broeders zijn terug in de wetstraat 16, en we zullen het binnen de kortste keren ervaren… conservatisme op nummer 1 zeg maar.
Terug naar een tijd van volmachten en enorme staatschulden… is het dat wat het CD-V /N-VA terug invoege gaat brengen.. Met Miss SABENA aan de top.. al was het maar om de vakbonden aan banden teleggen.
Nee, ik zie het niet zitten…want alles waar een kruis voorstaat wantrouw ik van nature uit.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: