DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

14 juni , 2007

GENT – HORECA – Eten in de schaduw van het gerechtsgebouw

Filed under: Blaisantvest,eethuis,gerechtsgebouw,Pain d'Olive — donviona @ 2:40 pm

De drukbereden Blaisantvest is niet echt een ‘hot spot’ om een restaurantje neer te poten, zeker niet als je je verschuilt achter een onopvallende façade van een doodgewone rijwoning.
Met de komst echter van het nieuwe gerechtsgebouw vlakbij en zijn honderden personeelsleden lijkt het plots wel een geniaal idee. Toch was het gisteren zeer kalm toen we iets na 13 uur onze kop door de deur staken.
Binnen – met een clean, licht minimalistisch interieur in smaakvolle bruin-, grijs- en beigetinten – zit al helemaal geen kat, maar een personeelslid verwijst me graag door naar het kleine terrasje achteraan.
Eigenlijk is het niet meer dan een koertje tussen vier muren, maar als je de blik niet te hoog richt naar de deprimerende achtergevels van omringende rijhuisjes en de al even lelijke ‘moderne’ kerktoren van Maria Goretti, maar hem integendeel laat dwalen over de in ossenbloed geverfde muren, de houten tafeltjes en de olijfboom, waan je je toch een beetje in het zuiden. Het is er bovendien verrassend stil en het ingesloten koertje vangt de zon perfect in haar netten.
Maar we waren hier om te eten. “Pain d’Olive” pretendeert enkel met dagverse producten te werken en de schotels te bereiden à la minute, dus bestel je best je dagschotel iets vooraf als je niet graag wacht. Ik maak een telefonische bestelling van linguine met zalmreepjes en prei (10,50 euro) en als wij nauwelijks een kwartier later arriveren, staat de schotel al heerlijk te dampen.
Best lekker, die pastaslierten. De verhouding vis-pasta-groente is zoals het moet, de toplaag kaasschilfers heeft een passend sterke afsmaak en de gelige roomsaus herbergt een intrigerende alcoholtoets die ik niet kan thuisbrengen.
Het glas natuurlijke sinaasappelsap (3 euro) dat wij daarbij hebben gevraagd, dreigt overboord te klotsen en smaakt zoet.

Pasta’s zijn een beetje de specialiteit van het eethuisje. Er is een vaste keuze tussen negen soorten met zeer redelijke prijzen tussen 7 en 14,50 euro.
‘Pain d’ Olive’ heeft ook een uitgebreid aanbod salades, enkele quiches en visgerechten en steak op vier wijzen.
Enkel naar het olijfbrood hebben wij vruchteloos gezocht. Vanwaar dan die naam?
Info:

Pain d’Olive,
Blaisantvest 34, Gent,
tel. 0475-64.21.91,
open van maandag tot vrijdag, van 11 tot 15uur, op vrijdag ook van 18 tot 22 uur.

Reactie: Kort samengevat…t’was lekker vonden wij toch..

Don Viona en C°.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: