DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

17 juni , 2007

GENT – MARIAKERKE – Parkkaffee zomert twee maanden

Filed under: gent-mariakerke,Les Fougères,mariakerke,parkkaffee — donviona @ 7:36 pm

Het begint maand vroeger en duurt maand langer.
GENT – MARIAKERKE – Het jaarlijkse Parkkaffee in Mariakerke begint dit keer een maand vroeger – vanaf 1juli – en duurt een maand langer – tot 31augustus.

Organisator Marc Cassiman, alias Kazzen, bezorgt de ‘stadsmensen’ meteen een alternatief voor de Gentse Feesten. De organisatie van dit zomerfestival is in handen van Marc Cassiman en zijn vrouw Nani Rammant. Ze zijn de eigenaars van het domein waar Parkkaffee plaatsvindt, en zorgen dit jaar voor uitbreiding. ‘We lieten een groot terras rond de vijver plaatsen en er is een ligweide’, zegt Rammant.’Dit jaar houden we ook in juli Parkkaffee omdat augustus de voorbije twee jaar letterlijk in het water viel. Nu hopen we op een droge zomer, die moet resulteren in meer bezoekers’, voegt Cassiman eraan toe.
Rammant vertelt dat er in het park zeven antieke woonwagens tentoongesteld zullen worden, die sfeer en authenticiteit creëren. ‘Er zijn elke dag side-shows in de roulottes, waaronder madame Anita die aan teenlezen doet en madame Fortuna die horoscopen analyseert. We vergeten ook de kinderen niet, want voor hen zijn er elke dag circusworkshops en komt de magic school langs om goocheltrucs aan te leren. Op zaterdag is er een kinderrommelmarkt en in de weekends is er kleuteranimatie.’ Cassiman en Rammant organiseren tijdens het Parkkaffee ook concerten en andere activiteiten die overeenstemmen met hun bohémiengevoel.
Het domein Les Fougères, dat hij en zijn vrouw in 1992 kochten, is een broedplaats voor kunstenaars. Rammant: ‘We splitsten het huis op in vijf appartementen, waar naast wijzelf ook bevriende muzikanten in wonen.”Er is ook onder meer nog een tentoonstelling van beeldhouwer en kunstsmid Ivan De Buck. Hij zal vuurschalen en kunstzinnig tuinmeubilair exposeren. Bovendien zijn er nieuwe workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die leren bloemschikken en knutselen met vegetatief materiaal onder leiding van bloembinder Philip Cocquyt.’ (Bron: Sofie Verheye)
Info: De toegangsprijs voor één dag Parkkaffee bedraagt op weekdagen 3 euro, in het weekend en op feestdagen is dat 6 euro.
Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis binnen.
Er is ook een tienbeurtenkaart van 25 euro die gebruikt kan worden als groepskaart.
Het Parkkaffee is elke dag van juli en augustus open tussen 14 en 24uur.
Sommige activiteiten zijn betalend en moeten op voorhand gereserveerd worden.
Parkkaffee, Groenestaakstraat 37,
9030 Mariakerke,
Info en reservaties: www.parkkaffee.be,
Tel: 09-227.99.94.

Reactie : Ik was er in 2006 en zag dat het goed was…dus , allen daargeen..

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: