DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

18 juni , 2007

GEZONDHEID – ‘Foie gras’ terug aan de schandpaal.

Filed under: Alzheimer,amyloïde,artritis,diabetes type 2,Foie gras,Gaia,lekkernij — donviona @ 11:17 am

– Dat de eenden die voor het maken van Foie gras worden gebruikt daar behoorlijk van afzien, is al lang bekend.
Maar volgens doorgedreven onderzoek is deze luxe lekkernij ook niet goed voor de mensen die er van eten. Want ziektes als Alzheimer, diabetes type 2 en artritis worden erdoor veroorzaakt of in elk geval in de hand gewerkt, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
Foie gras, dat afkomstig is uit de lever van eenden en ganzen die onder dwang worden vetgemest zodat de lever groot wordt, stond al bij de oude Egyptenaren hoog aangeschreven, en ook nu nog zijn er mensen voor wie dit een (peperduur) culinair hoogtepunt is.
Voor dierenbeschermers ( Gaia)is het dan weer een van de meest verwerpelijke voorbeelden van de manier waarop de mens soms met dieren omgaat.
Een nieuwe, Amerikaanse studie van de ’amyloïde’ eiwitten die in dit eendenlevergerecht zitten, wijst nu uit dat die proteïnen zeer gevaarlijk zijn voor foie gras-eters zelf, zeker voor degenen bij wie Alzheimer of diabetes in de familie zit. De onderzoekers ontdekten dat muizen die foie gras te eten kregen, de ’amyloïde’ eiwitten in verschillende organen begonen te ontwikkelen waar die normaal gezien niet in zitten.
‘Daarom is het niet raadzaam voor mensen die tot een risicogroep behoren voor ziektes die door amyloïdes worden veroorzaakt of aangewakkerd’, aldus de onderzoeksleider.Dat gebeurt wanneer proteïnen die normaal gesproken oplosbaar zijn, van vorm veranderen en samenklitten in klompjes die de organen waarin ze zich bevinden, aantasten en slecht doen functioneren.
(bron:belga)

Reactie: Slecht nieuws alweer voor fijnproevers, en goed nieuws voor Gaia… zo zie je maar dat alles 2 kanten heeft…al wacht ik persoonlijk toch maar verder uitsluitsel af , want dergelijke onderzoeken spreken elkaar soms grondig tegen. Net als het anti-lobby werk bij ‘kikkerbilletjes’…met gruwel photo’s uit de pre-historie.

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: