DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

20 juni , 2007

GENT – DE LIJN word weer slachtoffer van aanranding

Filed under: aanranding,agressie,de lijn,gentbrugge — donviona @ 12:29 pm

Trambestuurster vecht voor haar leven aan eindhalte Gentbrugge
GENT / GENTBRUGGE – Een 35-jarige vrouwelijke trambestuurder van De Lijn beleefde maandag hachelijke momenten toen ze in de vooravond door twee mannen werd aangevallen die de bedoeling hadden haar aan te randen. De feiten gebeurden op klaarlichte dag, omstreeks 17.45 uur, aan de terminus van tramlijn22 in de Boswachterstraat in Gentbrugge, enkele honderden meters achter sportcentrum Driebeek.

Dat is een vrij verlaten plek waar de tram zich keert.‘Er zaten geen passagiers meer op de tram’, zegt Machteld Weyts van De Lijn. ‘Normaal houden de bestuurders pauze in de stelplaats, maar zij was even uitgestapt om iets in een vuilnisbak te gooien. Toen is ze aangevallen door twee mannen.’Volgens het parket verweerde de vrouw zich zo heftig dat een van de aanranders een knipmes trok waardoor zij een verwonding opliep in de zij. Weyts: ‘Ons personeelslid slaagde erin zich los te wrikken en in de tram te springen waar ze de deuren sloot.‘Het duo vluchtte en is tot op heden spoorloos. De vrouw, die een viertal jaren voor de Lijn rijdt, werd met lichte verwondingen overgebracht naar het UZ, maar mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten. Ze was wel in shock en wordt psychologisch opgevangen.
Ze heeft haar collega’s opgeroepen geen acties te ondernemen omdat het niet ging over een geval van agressie van passagiers.In Oost-Vlaanderen krijgt ongeveer om de twee jaar een vrouwelijke bestuurder van De Lijn te maken met een poging tot aanranding.

Reactie: Het word met de dag erger , aanrandingen en messentrekkers…voor het zelfde geld was hier een dodelijk slachtoffer. En waar zijn de daders ?? , zoals gewoonlijk , spoorloos..
Dat ze haar collega’s vraagt geen aktie tevoeren is lovenswaardig tegenover “De Lijn”maar volgens mijn mening fout, want moest er een begeleider aanwezig geweest zijn ( zoals gevraagd bij de laatste akties) het zou waarschijnlijk niet gebeurd zijn… een vrouw alleen is een gemakkelijker doelwit…in en buiten de tram.
Maar ja, wie weet b.v nog wat er gebeurd is met Natasha, die andere bestuurster die enkele jaren geleden aangerand werd in Gentbrugge…schijnbaar niemand.!!

Don Viona
Advertenties

1 reactie »

  1. geef die meisjes een pepperspray dat zal al wat helpen toch.

    Reactie door tram 1 — 21 juni , 2007 @ 1:51 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: