DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

20 juni , 2007

GENT – Vrouwen moesten vuil werk gevangenis- ontsnapping opknappen

Filed under: cipier,Gent,nieuwe wandeling,ontsnappen,wapen — donviona @ 3:21 pm

GENT – Vandaag beslist de raadkamer of Chantal S. aangehouden blijft, de Vlaamse vrouw uit Kaprijke die recent een wapen zou overhandigd hebben aan een cipier om twee zware jongens te helpen ontsnappen uit de Nieuwe Wandeling.
Chantal S. zou samen met de Belgische vrouw van Turkse afkomst Selime Ö. (35) recent een vuurwapen gekocht hebben in een Oost-Vlaamse provinciestad. Chantal S. zou daarna het wapen overhandigd hebben aan cipier Joost D.C. die het op zijn beurt de gevangenis van Gent zou binnensmokkelen om af te geven aan Josef Vas (41), een ex-Joegoslaaf met minstens drie moorden op zijn geweten. Die gedetineerde had het wapen nodig om samen met zijn Turkse medegevangene Corc Yaramis (29) te kunnen ontsnappen. Yaramis zit in Gent een straf van twee jaar uit omdat hij eind november in de Sleepstraat een andere Turk meermaals onder vuur nam.Het ontsnappingsplan lekte echter uit en de cipier en de twee vrouwen werden vorige week aangehouden.
De cipier ontkent echter dat hij een wapen heeft gekregen van de vrouw, laat staan dat object binnen de gevangenismuren heeft gebracht. Een zoekactie van de politie maandag in alle cellen leverde alvast niks op.Men vond ook geen spoor van de 15.000 euro die Joost D.C. naar eigen zeggen in de gevangenis zou hebben overhandigd aan Josef Vas. Het was dan weer de vriendin van Yaramis die die geldsom aan de cipier gaf, buiten onderaan het appartementsblok in Gent waar de gescheiden cipier alleen woont. Haar verdediger Steven De Canck is karig met commentaar: ‘Ik begrijp niet hoe mijn cliënte zich heeft laten verleiden om geld van haar rekening te halen en dat aan de cipier te geven. Ik zie immers het voordeel niet voor haar.’Tenzij de gescheiden Selim Ö. met vier kinderen uit Wetteren uit verliefdheid handelde of zwaar onder druk werd gezet door haar Turkse vriend Yaramis. Het was zeker op zijn aandringen dat ze na enkele weigeringen uiteindelijk buiten de gevangenis contact zocht met de cipier. Blijft de vraag waarom er een geldsom binnen de gevangenis moest gesmokkeld worden. Wilden de twee gedetineerden dat geld gebruiken tijdens hun ontsnapping? Of liegt de cipier, heeft hij het geld nooit overhandigd aan Josef Vas en was de som gewoon zijn beloning om mee te werken aan het ontsnappingsplan?

Reactie: Dat men niets vind lijkt mij logisch, ik was er ooit ( opendeur dag hoor) en weet dat er daar xx aantal plekjes zijn waar je een pistool kan verbergen en 15.000 euro is ook maar een klein pakketje… dus dat is louter pech voor de zoekploeg…hopelijks vind geen crimineel hem eerst.!!
Maar wat mij meer stoort is dat een drievoudig moordenaar zomaar lijfelijk kontact kan hebben met bezoekers… dus terug een voordeel van de doodstraf… daarna kunnen ze niet meer gaan lopen…

En wat die vrouwen betreft…gewoon de cel in…medeplichtig aan het helpen ontsnappen van zware criminelen is toch niet niks vind ik..

Don Viona

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: