DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

24 mei , 2006

Grote slag tegen illegale ruil van muziek op het internet

Filed under: Uncategorized — donviona @ 8:02 am

– In de strijd tegen de illegale ruilhandel van muziektitels op het internet heeft het Openbaar Ministerie in Keulen naar eigen zeggen zijn tot nog toe grootste slag in Duitsland geslagen.
De speurders deelden gisteren mee dat over heel het land 130 huiszoekingen werden verricht. Daarbij werd 3.500 verdachten geïdentificeerd, die telkens tot 8.000 bestanden over de ruilbeurs eDonkey aangeboden zouden hebben. Tegen alle beschuldigden wordt een gerechtelijk onderzoek ingeleid. Niemand werd gearresteerd, maar er werden talrijke computers en andere bewijsmiddelen in beslag genomen. Onder de verdachten waren relatief weinig jongeren, zeer veel jongvolwassenen, maar ook oudere mensen.De speurders observeerden twee maanden lang een server die met het net verbonden was. Met een zelfontwikkelde en wereldwijd unieke software werden in die periode 800.000 databestanden en 14 gigabyte bestanden opgespoord. Op die wijze slaagden ze erin 40.000 internetadressen terug te vinden. Vele daarvan waren slechts tijdelijk toegekend. Met de hulp van de internetprovider konden uiteindelijk de namen van 3.500 gebruikers achterhaald worden.Degenen die in de observatieperiode 500 en meer titels hadden aangeboden kregen een huiszoeking. Vijfhonderd titels betekent 25 tot 30 muziek-cd’s. De beschuldigden maakten zich strafbaar aan een inbreuk op de auteursrechten. Daarvoor zijn in Duitsland geldboetes maar ook gevangenisstraffen tot 3 jaar voorzien. Bovendien moeten de beschuldigden ook rekening houden met schadeclaims van muziekfirma’s. In het verleden ging het om bedragen tussen 4.000 en 15.000 euro.De muziekindustrie was erg blij met de operatie en dankt de speurders uitdrukkelijk voor hun werk. Sinds 1999 heeft de Duitse muziekindustrie bijna 50 procent van de totale omzet ingeboet. In 2003 bedroeg de omzet nog 3 miljard euro, twee jaar later nog de helft. Het aantal werknemers bij muziekbedrijven slonk navenant van 14.000 naar 9.000.

Reactie: Pro of Contra laat ik in het midden, maar persoonlijk vind ik de super winsten die de music wereld maakt ook overdreven, miljoenen Euro & US.D worden verdient op de rug van de music liefhebber… kijk gewoon naar de prijs van een full cd…en dan merk je dat die 2 hits toch heel veel geld gaan kosten, want laten we zeggen dat de 10 andere songs maar bladvulling zijn..
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er aan uitwisseling gedaan word… de techniek is er…dus gebruikt men hem…
Misschien moest de politie eens wat meer aan gewelddadige misdaadbestijding doen, dan hadden ze geen tijd om voor deze multi-miljonairs tewerken….. die ondanks de dalende verkoop nog steeds schatten verdienen…

Don Viona

1 reactie »

  1. pedofielen en ander gespuis, dit zijn dan diegene welke er tegen zijn dat wij een een plaatje downloaden.

    Reactie door Musicfan zonder teveel centen — 28 mei , 2006 @ 8:45 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.