DON VIONA – FIGHT FOR FREEDOM

21 juni , 2007

JUSTITIE – Geen vrijheid voor Michelle Martin

– De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft donderdag het verzoek tot vrijlating van Michelle Martin geweigerd.
De voornaamste reden voor die beslissing is echter het feit dat er geen reclasseringsplan is. Het dossier is daardoor geblokkeerd tot juni 2008, wanneer Martin een nieuw verzoek kan indienen. De rechtbank benadrukte de risico’s die verbonden zijn aan het psychopathisch en antisociaal karakter van Martin. De strafuitvoeringsrechtbank achtte het verzoek tot vrijlating van Michelle Martin ontvankelijk wat de termijn betreft. Maar zoals de directrice van de gevangenis benadrukte in haar advies, oordeelde de rechter dat er geen reclasseringsplan is. Het opstellen van dat plan wordt een moeilijke klus, aldus Martins advocaat. ‘Alle aanvragen voor penitentiair verlof worden haar sowieso geweigerd. In die omstandigheden is het moeilijk een reclasseringsplan op te stellen. Ik had me dus aan deze beslissing verwacht’, aldus meester Bayet. Een nieuw verzoek tot vrijlating zal ingediend worden in 2008. ‘We werken intussen verder aan een reclasseringsplan. Het dossier zal in elk geval niet evolueren voor het einde van 2008’, besluit de advocaat van Michelle Martin. Martin, die in 2004 veroordeeld werd tot 30 jaar gevangenisstraf, verscheen na 10 jaar cel voor de strafuitvoeringsrechtbank aangezien ze sinds 1996 in voorhechtenis zat. (bron:Belga)

Reactie: Geweigerd omdat er geen reclasseringsplan plan is of was… dus niet omdat ze een onverbeterlijke kindermoordenaar is ??? Omgekeerde logica..dit is onze rechtspraak..een schande om onder dergelijk regime temoeten leven..
Dat de slachtoffer dood zijn of met een eeuwig trauma zitten speelt dus allemaal geen of weinig rol… voorwaar, voor dit gespuis is de daadwerkelijke doodstraf de enige straf… ondanks alle contra’s…waar bepaalde groepen mee schermen.

Don Viona

Reactie Paul Marchal: “niet meer dan normaal”
Paul Marchal vindt het niet meer dan normaal dat Michelle Martin niet vervroegd wordt vrijgelaten. Dat zei de vader van de in 1996 vermoorde An vandaag. Volgens Marchal is de maatschappij nog niet klaar voor de vrijlating van Martin.NormaalDe strafuitvoeringsrechtbank van Bergen weigerde het verzoek tot vrijlating van Michelle Martin. Dat de voormalige echtgenote van Marc Dutroux niet wordt vrijgelaten, had Marchal verwacht, en hij vindt dat “niet meer dan normaal”.Recidiviste”Ze is per slot van rekening een recidiviste”, zegt die. Volgens Marchal pleegde Michelle Martin in de jaren tachtig al gelijkaardige feiten en werd ze toen al vervroegd vrijgelaten. “Dat betekent dat er ten vroegste in 2016 opnieuw over haar vrijlating kan worden gepraat.””Nog niet klaar”Bovendien, gaat Marchal verder, zijn de maatschappij en de slachtoffers van Martin nog niet klaar voor haar vrijlating. “Ze is nog steeds een gevaar voor de maatschappij. Het gaat om een vrouw die moeder is en onderwijzeres was. Ze heeft de kans gehad om Julie en Melissa te redden terwijl Dutroux in de gevangenis zat, maar dat heeft ze niet gedaan. Allemaal redenen om haar nog niet vrij te laten”, zo vindt de vader van An.Marchal zei ook dat hij het spijtig vindt dat hij de uitspraak via de pers moet vernemen. “Ik zou dat in de toekomst graag anders zien.” Paul Marchal .

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.